Hoppa till innehållet
Marcus Eriksson ALBA Berlins bäste scorer
Marcus Eriksson ALBA Berlins bäste scorer
19 juni 2020

Marcus Eriksson ALBA Berlins bäste scorer

Tyska Bundesliga har inlett sin speciella form av slutspel där alla lag samlas i München för en tre veckors turnering. Marcus Eriksson och hans ALBA Berlin har fått en smakstart och vann den första kvartsfinal mot Göttingen stort.

Underliga tider för Marcus Eriksson. I slutet av maj fick han beskedet att han skulle bege sig tillbaka till sin lägenhet i Berlin, sitta där i karantän i två veckor för att säsongen kanske skulle komma att avslutas i München. Hans litauiska kollega Giedraitis fick ta båten från Litauen till Kiel och sedan åka vidare till Berlin. Men så kom beskedet att turneringen blir av och att det kommer att krönas en mästare i Bundesliga.

Matcherna spelas utan publik och efter ett kort tabellspel är det nu dags för kvartsfinaler. ALBA Berlin har sett oerhört starka ut, har slängt i 94,5 poäng per match och är storfavoriter mot Göttingen. 

Kvartsfinalerna spelas i bäst av två, den första matchen kan alltså sluta oavgjort och förlängning blir det bara om slutresultatet efter de första båda matcherna är lika. I den första matchen vann ALBA Berlin med hela 93-68 och coach Aito lät Marcus Eriksson vila en hel del. Marcus hann trots det med att göra 8 poäng på sina 14 minuter och var hela +22. Bäste poängplockare blev den fd Detroit Pistons-guarden Peyton Siva som gjorde 15 poäng för Berlin.

Den andra kvartsfinalen spelas på lördag kl 20:30 och det ska till att hela himmelen ramlar ner för att Berlin inte ska gå vidare till semifinal.

Vårt tips är att ALBA tar sig hela vägen till final där förmodligen Tysklands andra Euroleagueklubb, FC Bayern München, väntar.

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago