Hoppa till innehållet
Ludde Håkanson tillbaka i ACB
Ludde Håkanson tillbaka i ACB
14 juli 2020

Ludde Håkanson tillbaka i ACB

Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Ludde Håkanson är tillbaka i världens näst bästa basketliga. Han har skrivit på för Retabet Bilbao, som kom femma i ACB denna säsong och även kommer att spela i FIBA Champions League nästa säsong.

Efter ett succéår i polska Stelmet Zielona Gora gör nu Ludde Håkanson comeback i spanska ACB. Det är Bilbao som har säkrat rättigheterna till den svenske point guardens tjänster.

- Jag är så glad över att vara tillbaka i Spanien. Även om året i Polen var över alla förväntningar så är det i ACB jag vill spela, säger Ludde Håkanson. I Bilbao kan han räkna med att spela inför storpublik varje match. Laget snittade 8500 åskådare per match i fjol och arenan användes bland annat i basket-VM 2014.

Bilbao har den fd spanske landslagsspelaren Alex Mumbrú som coach och det passar Ludde bra enligt den svenske förbundskaptenen Hugo Lopez. - Mumbrús filosofi bygger på ett högt tempo, en hel del pick och rull där point guarden får frihet att ta beslut. Jag tror det kommer att passa Ludde bra, säger Lopez.

För den 24-årige point guarden från Alvik blir det lite upp till bevis. Efter en tuff säsong hos Estudiantes lämnade han Spanien för att få mer speltid och byta miljö. Draget var lyckosamt och nu har han fått en ny chans i den spanska högstaligan.

- Det är klart det är lite upp till Ludde att visa att han är en point guard av ACB-kaliber nu, det ska bli väldigt intressant att följa honom, fortsätter Lopez.

Bilbao kommer som sagt även att spela i FIBA Champions League, en europeisk liga som växer i status och betydelse varje år. Den 15 juli lottas gruppspelet och det kan bli väldigt tufft motstånd - precis som Ludde vill ha det.

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago