Hoppa till innehållet
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
10 augusti 2020

Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen

Nu är det klart vilka som blir head coacher för U15-landslagen 2021. Jörgen Fastberg kommer att vara huvudansvarig för Herrar U15, och Johan Persson huvudansvarig för Damer U15. Kommande landslagsår blir också första året med ett nytt arbetssätt för de yngsta ungdomslandslagen.

Sommaren 2020 blev en inställd sommar för alla ungdomslandslag, och landslagsverksamheten ser nu framåt med förhoppning om ett mer aktivt 2021. Nu är det alltså klart att Jörgen Fastberg och Johan Persson kommer att leda U15-landslagen under det första året med en ny modell för selektion och uttagningar.

- Både Johan och Jörgen är två erfarna basketcoacher, och kommer med ovärderlig erfarenhet av selektion i denna ålder, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Det nya arbetssättet innebär att kartlägga och identifiera spelare regionalt över hela Sverige, som sedan bjuds in till zonläger på flera platser i landet.

Till sin hjälp har head coacherna fem assisterande coacher för respektive lag, som ska vara geografiskt spridda. Dessutom kommer även klubbcoacher och andra personer med insyn att involveras i identifieringen av spelare.

Planen är att inleda arbetet med kartläggningen snarast, och att zonlägren genomförs under sportlovsveckorna.
Till varje zonläger kommer cirka 30 spelare av vardera kön att kallas, och av alla dessa nomineras sedan en trupp till ett läger under sommaren 2021.

- Detta är första gången vi nominerar U15-landslag med den nya modellen, och det har därför varit viktigt att de som ska leda arbetet har ett brett kontaktnät, stor erfarenhet av basketspelare i denna ålder samt att de varit på ett antal europamästerskap för U16, säger Joulamo.

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago