Hoppa till innehållet
Taylor tillbaka - vann mot Jerebko
Taylor tillbaka - vann mot Jerebko
15 oktober 2020

Taylor tillbaka - vann mot Jerebko

Ett kraftigt decimerat Khimki kunde inte stå emot Real Madrid som tog sin första seger i Euroleague. Jeffery Taylor var tillbaka från skada och stod för sex poäng och bra försvar. Jerebko gjorde 18 poäng och tog 9 returer.

Khimki öppnade matchen bäst och tog en ledning med 13-7 men kunde inte dra ifrån mer än så. Lagen följdes sedan åt till 33-33 då den argentinske shooting guarden Laprovittola drog i fyra trepoängare på tre minuter. Det gav Real Madrid en halvtidsledning med 49-41, en ledning de sedan aldrig släppte.

Jonas Jerebko spelade 35 minuter och stod även för en rad poäng när Khimki gjorde en run i andra halvlek för att komma ikapp. Han toppar fortsatt Euroleagues returliga och börjar även bli mer bekväm utanför planen. I veckan kritiserade han Euroleagues beslut att lag som inte kan spela pga Covid-smitta i laget måste lämna W.O. Bland annat ASVEL Villeurbanne och Zenit St Petersburg har drabbats av detta.

- Real Madrid spelade bra med hög trepoängssituation. Ni känner til vår situation, vi hade bara åtta spelare och blir kanske lite trötta. Men vi spelade bra och jag är nöjd med lagets insats, säger Khimkis coach Rimas Kurtinaitis som ville hålla moralen uppe på det skade- och sjukdomsdrabbade laget.

Euroleague har sedan dess ändrat beslutet och retroaktivt tagit beslut om att matcherna ska skjutas upp istället. 

För Jeffery Taylor var det första matchen sedan en muskelbristning i vaden stoppat honom från spel. En välkommen come back för coach Pablo Laso som spelade honom över 20 minuter. Defensivt är han en av Real Madrids nyckelspelare och han stänkte även i två trepoängare framåt.

 

Alba Berlin har det svårt

För den tredje Euroleaguespelaren Marcus Eriksson går det tungt. Eller snarare för hans lag Alba Berlin, då Marcus levererar poängmässigt. I den senaste matchen gjorde han 13 poäng på Anadolu Efes Istanbul som spelar utan en skadad Shane Larkin. Men Alba var chanslösa och förlorade med 72-93. 

- Vi spelade perfekt basket i första halvlek, delade med oss av bollen till varandra och valde bra skott. Defensivt var vi också bra förutom när vi tappade bort Eriksson ett par gånger, säger Anadolu Efes coach Ataman efter matchen.

 

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago