Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Birgander skiner
Utlandskollen: Birgander skiner
2 november 2020

Utlandskollen: Birgander skiner

Simon Birgander dominerar i Euro Cup och följer upp med fina siffror i ACB. 23-åringen är den starkast lysande stjärnan på den svenska baskethimlen just nu. Czerapowicz och Denzel Andersson gör också bra ifrån sig.

 

Simon Birgander, Badalona (SPA)

Han är den starkast lysande stjärnan på den svenska baskethimlen just nu. Vi håller bara alla fingrar, händer, fötter och tår för att han får fortsätta vara skadefri. Birgander var matchens spelare i vinsten mot Estudiantes. 14 poäng, 6 returer och 2 assist för Helsingborgssonen som dessutom spelade rimliga 20 minuter.

I Euro Cup var det ännu galnare siffror. Känn på denna statline i vinsten (93-91) mot Unics Kazan:

12 poäng, 9 returer, 3 assists och 4 blockar.

 

Tobias Borg och Nick Spires, Real Betis (SPA)

Real Betis slog ACB-jumbon Gipuzkoa med 74-62 och lyfte sig till 2-6. Viktig seger för Tobias Borg och Nick Spires. Tobias spelade 14 minuter och hann med 4 poäng.

Nick fortsätter att kämpa sig till en plats i rotationen och fick 12 minuter mot Gipuzkoa. 

 

Jonas Jerebko, Khimki Moskva (RYS)

Förlusterna fortsätter komma för Khimki trots att alla spelare är tillbaka. I VTB-ligan föll man mot Avtorov, Jonas spelade 30 minuter och gjorde 6 poäng och 11 returer. Tyvärr 0/6 från trepoängsland, men Shved var 1/12 från samma distans så atte...

I Euroleague kanske vi ser ett litet trendbrott dock! Första vinsten för säsongen kom, 83-77 mot Röda Stjärnan. Kanske för att Shved bara sköt 1/7 trepoängare och istället hann med 12 assists?

30 minuter för Jerebko och det blev 8 poäng och 3 returer på dessa minuter.

 

Marcus Eriksson, ALBA Berlin (TYS)

Covid19 härjar i ALBA Berlin, sex spelare har testat positivt och laget spelar inga matcher alls just nu.

 

William Magarity, Gipuzkoa (SPA)

Med facit i hand var kanske inte storförlusten mot Fuenlabrada förra veckan hela världen. Fuenlabrada har radat upp segrar senaste tiden och slog denna vecka Champions League-mästarna Burgos. Kräftgången fortsätter dock för Gipuzkoa. Förlust mot Borgs och Spires Real Betis (som bara vunnit en match dittills). Will fick dock 26 minuter och gjorde 9 poäng och 5 returer. 

 

Ludde Håkanson, Retabet Bilbao (SPA)

Det går tungt, riktigt tungt för Retabet Bilbao. Femteplatsen ifjol kvalificerade dem till spel i FIBA Champions League detta år men i år har spelet gått i lås. I helgen blev det förlust med 78-94 mot Manresa.

Ludde spelade 21 minuter och gjorde klart godkända 13 poäng och 2 assists. 

I den första Champions League-matchen blev det förlust mot turkiska Pinar Karsiyaka (72-81) som vi kommer ihåg från Boråshallen ifjol. Tung match för Ludde som gjorde 3 poäng.

 

Chris Czerapowicz, Obradoiro (SPA)

Torsk mot Unicaja Malaga med 76-82 för Obradoiro som föll till åttondeplats i ACB. Chris spelade 23 minuter och hade en stabil statline med 11 poäng, 4 returer och 3 assist. Obradoiro gick +10 med Chris på planen.

 

Melwin Pantzar, Real Valladolid (SPA2)

6 poäng, 5 returer och 2 assist på bara 13 minuter för Märstas finest i Valladolid. Melwin kom från bänken men gjorde det riktigt bra och bidrog till att Valladolid tog sin tredje raka seger i LEB Oro och därmed leder serien. Coach Hugo Lopez vet var han har Pantzar.

 

Jeffery Taylor, Real Madrid (SPA)

Real Madrid går som tåget i ACB och tog en fin skalp mot Valencia, Anthony Randolphs återkomst har gett laget exakt vad de behöver. Mot Valencia spelade Jeffery 14 minuter och gjorde 5 poäng och 2 returer. Huvudstadslaget gick upp till 6-0, det enda obesegrade laget tillsammans med Teneriffa.

I Euroleague krossade Real Madrid formstarka Bayern München med 100-82. Enbart 1 retur och 1 assist på 11 minuter för Jeffery i denna kamp.

 

Johan Löfberg, Vichy (FRA2)

Covid19 och den franska lockdown som det lett till har skapat stora problem för den franska ligabasketen. Röster höjs för att säsongen ska ställas in. 

 

Denzel Andersson, Varese (ITA)

Denzel fortsätter att jobba upp förtroende hos nye coachen Massimo Bulleri i Italien. 6 poäng, 2 returer, 2 assist och en block på 21 minuters spel mot Sassari. Det blev en klar förlust men vi ser positiva tecken med den ökande speltiden. 

 


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago