Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Denzel tar för sig i Italien
Utlandskollen: Denzel tar för sig i Italien
10 november 2020

Utlandskollen: Denzel tar för sig i Italien

Denzel Andersson får alltmer förtroende i Varese och Jonas Jerebko fortsätter övertyga i Euroleague. I övrigt märks det hur mycket Covid19-pandemin nu härjar i Europa. Många inställda matcher.

 

Simon Birgander, Badalona (SPA)

Covid19 har kopplat grepp om Joventut Badalona och alla dera matcher är uppskjutna för tillfället. 

 

Tobias Borg och Nick Spires, Real Betis (SPA)

Nick Spires drog i en trepoängare borta mot topplaget Teneriffa men det räckte inte. Förlust med knappa 73-77 är ändå inte katastrof för Real Betis som parkerar på 16:e plats i tabellen.

Svenskarna färgade inte särskilt denna match dock, Tobias Borg gjorde 1 poäng på 11 minuter och Nicks trepoängare blev hans enda bidrag på sina 7 minuter i statistikkolumnen.

 

Jonas Jerebko, Khimki Moskva (RYS)

Vinst mot ärkerivalen CSKA Moskva i VTB-ligan, det smakar mumma för Jerebko&gänget. Jonas stod för 6 poäng och 6 returer.

12 poäng, 5 returer och 3 assist gjorde Kinnasonen mot storlaget Fenerbahce coachade av Phoenix Suns fd coach Igor Koskokov. Det räckte dock inte till vinst och Khimki är nu sist i Euroleague med 1-6 i record.

Kom dock ihåg att de spelat i Euroleague trots stort manfall pga Covid19, det har placerat laget med en gigantisk ryggsäck av förluster de måste bära med sig.

 

Marcus Eriksson, ALBA Berlin (TYS)

ALBA Berlin är tillbaka i action efter att ha haft nästan hela laget utslaget av Covid19. Det blev en klar vinst mot Frankfurt Skyliners i den första Bundesligamatchen. Marcus Eriksson spelade mest av alla (23 min) men bössan var lite off, det blev 5 poäng totalt för den svenske superskytten.

I Euroleague åkte ALBA på en rejäl utskåpning i Barcelona. Förlust med hela 67-103 känns. Marcus var bara 1-6 från trepoängsland och på det hela taget verkar ALBA fortfarande vara påverkade av den långa, påtvingade ledigheten.

 

William Magarity, Gipuzkoa (SPA)

Inga matcher för Gipuzkoa sedan sist. På söndag väntar Unicaja Malaga.

 

Ludde Håkanson, Retabet Bilbao (SPA)

Bilbao kunde som väntat inte stå emot Euroleaguelaget Baskonia och förlorade med 82-68. Ludde kom in från bänken, spelade 21 minuter och gjorde 5 poäng, tog 2 returer och lade 2 assists. Bilbao är nu på näst sista plats i ACB med 1-7 i matcher.

Ikväll är det dags för FIBA Champions League mot tyska Brose Bamberg. En vinst skulle nog sitta skönt för coach Alex Mumbru.

 

Chris Czerapowicz, Obradoiro (SPA)

Chris var spelledig denna vecka, nästa match för Obradoiro spelas på söndag mot Baskonia, vilket blir en tuff nöt att knäcka!

 

Melwin Pantzar, Real Valladolid (SPA2)

Två raka förluster för Valladolid, nu senast mot Breogan innebär att laget faller till en femteplats. Ingen höjdarmatch för Melwin heller, endast 1 poäng och 1 retur på 21 minuters speltid.

 

Jeffery Taylor, Real Madrid (SPA)

Real Madrid satte stopp för Fuenlabradas segersvit på tre raka matcher och gick upp till 10-0 i ACB. Jeffery Taylor spelade inte denna match. 

I Euroleague blev det dock 8 minuter och Jeffery hann med en retur när topplaget Zalgiris Kaunas slogs tillbaka med 93-90. Viktig vinst för Madrid som sladdat i Euroleague och har ett 3-4 record.

 

Johan Löfberg, Vichy (FRA2)

Covid19 och den franska lockdown som det lett till har skapat stora problem för den franska ligabasketen. Röster höjs för att säsongen ska ställas in. Vichy har endast spelat en match i Pro B hittills, vilket blev en vinst.

 

Denzel Andersson, Varese (ITA)

Minuterna ökar för Denzel Andersson varenda match. Senast i förlusten mot Pesaro blev det 24 minuter och han svarade upp med 7 poäng och 6 returer. Coach Bulleri gick dock bara runt på sju spelare och nyligen blev klart att amerikanske forwarden Jalen Jones kommer att ansluta.

Evigt unge Luis Scola fortsätter att producera supersiffror men detta var Vareses femte raka förlust. För Pesaro spelar för övrigt en annan argentinsk legend, nämligen Carlos Delfino.

 


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago