Hoppa till innehållet
Lottning till EM-kvalet den 22 juli
Lottning till EM-kvalet den 22 juli
13 juni 2019

Lottning till EM-kvalet den 22 juli

Den 22 juli lottas kvalet till Eurobasket 2021 för herrar. Sverige deltar efter att ha vunnit en förkvalgrupp mot Danmark och Vitryssland. De tre bästa i kvalgruppen går till EM.

Senast Sverige spelade EM-kval var 2016 då Ryssland och Bosnien&Hercegovina stod för motståndet. Det var den absolut tuffaste gruppen Sverige kunde ha fått men det unga laget gjorde flera bra matcher. Inte minst med tanke på att Ryssland och Bosnien hade NBA-stjärnor som Timofey Mozgov och Jusuf Nurkic. Hemmamatchen mot Bosnien spelades inför 7120 personer på Hovet och det var den första gången sedan 2004 som ett svenskt basketlandslag spelade på Hovet. Men nu kan det vara dags igen.

 

Spelorterna för det stundande EM-kvalet bestäms efter att lottningen är gjord. Detta eftersom det ännu inte är klart vilka datum Sverige har hemmamatch på och arenatillgängligheten beror på det.

Sverige återfinns i den fjärde seedningsgruppen och kommer därmed att bara ha bättre rankade lag i gruppen. Basket är dock en sport där individer kan betyda oerhört mycket och vi vet ännu inte vilka spelare som kan komma att ställa upp.

Lottningen sänds live på www.fiba.basketball den 22 juli.

 

 Highlights från det senaste EM-kvalet Sverige spelade:

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...

EM-kvaldags för 3x3 U18!
EM-kvaldags för 3x3 U18!
3 aug 2019

De svenska U18-landslagen i 3x3 är på plats i franska Voiron för att försöka...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago