Hoppa till innehållet
NBA-späckat Tyskland till Hovet
NBA-späckat Tyskland till Hovet
13 juli 2022

NBA-späckat Tyskland till Hovet

Tyskland blir Sveriges nästa motståndare i VM-kvalet som spelas den 25 augusti på Hovet. Tyskarna, som är nummer 11 på världsrankingen, räknar med att mönstra hela 6 NBA-spelare! Ännu en gång testas alltså det svenska laget och publiken av en på papperet överlägsen motståndare.

Tyskland har de senaste åren gått framåt mycket som basketland. Den tyska ligan är en av världens mest respekterade och allt fler tyskar gör avtryck i NBA. I höst arrangerar landet EuroBasket där de hoppas att gå hela vägen till final för att vinna guld. VM-kvalmatcherna blir en bra uppvärmning för Schwarz-Rot-Gold.

De största stjärnorna är utan tvekan point guarden Dennis Schröder och rookiesensationen Franz Wagner. Schröder har spelat i NBA sedan 2013 och snittade för ett par år sedan 15 poäng per match för Los Angeles Lakers vid sidan av LeBron James. I den senaste VM-kvalmatchen öste han i 38 poäng mot Polen, nytt poängrekord i VM-kvalet. 

Franz Wagner gjorde sensation som rookie för Orlando Magic i NBA detta år. Den 208 cm långe forwarden snittade hela 15 poäng per match och blev uttagen till NBA All Rookie First Team.

Utöver dessa räknar Tyskland med Dallas Mavericks Maximilian Kleber, Isaac Bonga från Toronto Raptors, Boston Celtics store center Daniel Theis och Los Angeles Clippers Isiah Hartenstein.

Alla har deklarerat att de vill spela för Tyskland mot Sverige men det är inte 100% klart i alla fall på grund av försäkringar och avtalsfrågor.

Sverige kommer att behöva falla tillbaka på en storpublik och en känsla i Hovet av att gå på vatten för att kunna rubba Tyskland i denna match. Fullsatt, gult, högljutt och alldeles underbart.

Vi räknar med ALLA i denna match!

-----------------------------------------

BILJETTFÖRSÄLJNING

13 juli-25 juli: "Early Bird"
"Early Bird"-möjlighet för biljettköpare från tidigare VM-kvalmatcher, prenumeranter på Svensk Baskets & Basketlandslagens nyhetsbrev, samt användare av SweBasket-appen, innan det allmänna biljettsläppet.

Det går även att köpa paketbiljetter till alla tre kommande VM-kvalmatcherna på hemmaplan.

13 juli-15 augusti: Föreningsbiljetter
Föreningsbiljetter är billigare alternativ, för att fler från en förening ska kunna gå på matchen. Det behöver inte göras en gemensam beställning för hela föreningen, utan varje enskild spelare, coach eller förälder kan själva boka sina platser, allt från 1-100 biljetter. Bra, eller hur?

Köp föreningsbiljetter här >>>

1 augusti: Allmänt biljettsläpp
Nu kan alla köpa biljetter till matchen, utan begränsningar.

Köp biljetter här >>>

Det går även att köpa paketbiljetter till alla tre kommande VM-kvalmatcherna på hemmaplan.

Köp paketbiljetter >>>

Dags för 3x3 U17-EM!
Dags för 3x3 U17-EM!
1 sep 2022

Efter det historiska avancemanget från EM-kvalet, är det i helgen dags för...

3x3 U17-landslagen spelar EM-kval
3x3 U17-landslagen spelar EM-kval
6 aug 2022

I helgen spelar våra 3x3 U17-landslag EM-kval i Szolnok, Ungern. Helgens...

3x3-landslagens trupper kallade inför sommaren
3x3-landslagens trupper kallade inför sommaren
31 maj 2022

Även våra 3x3-landslag i U17-åldersklassen är tillbaka den här sommaren....


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago