Hoppa till innehållet
Biljettsläpp till Sveriges måstematch mot Israel
Biljettsläpp till Sveriges måstematch mot Israel
7 oktober 2022

Biljettsläpp till Sveriges måstematch mot Israel

Det var länge sedan Sveriges basketdamer spelade en tävlingsmatch på hemmaplan. Senast damerna spelade på svensk mark var 2019 i mötet med Montenegro i Malmö. Nu är det äntligen dags igen. Denna gång står Israel för motståndet 24 november på Fyrishovs parkett och det är en plats i EuroBasket Women 2023 som står på spel.

Äntligen får Sveriges damer chansen att visa upp sig på hemmaplan igen. En utdragen pandemi, ett nyss avslutat VM och det faktum att Sverige blev lottat i en grupp med endast tre lag, har inneburit att vi har fått vänta nästan tre år på att få se våra damer spela på hemmaplan igen.

Det är en oerhört viktig match som väntar i Uppsala. Sveriges inledande förlust mot Lettland innebär att seger mot Israel på hemmaplan är ett måste för att chansen till avancemang till EuroBasket Women 2023 skall leva vidare.

Damlandslaget har, under ledning av Irene Otamiri, David Visscher, Kevin Taylor Lundgren och Robin Sandbergs, tålmodigt fått vänta in kommande utmaning. Under sommaren har landslaget varit på två träningsläger som avslutats med träningsmatcher mot våra nordiska grannar Finland och Island. Nu ser laget fram emot att möta ett snabbspelande och aggressivt Israel den 24 november i Fyrishov i Uppsala.

- Oj vad vi har längtat. Hemmaplan igen och vi får chansen att ta oss an Israel med ett delvis nytt lag och en helt ny coachstab jämfört med när vi mötte dem senast. Vi ser oerhört mycket fram emot matchen och är medvetna om dess betydelse för att uppnå målet om EuroBasket Women 2023, säger Lasse Johansson, sportchef på Svenska Basketbollförbundet.


- Att vinna på hemmaplan är jätteviktigt och därför hoppas vi att så många som möjligt tar sig till Uppsala för att stötta oss.

Säkra dina biljetter redan idag!

Köp biljetter här >>>
Köp föreningsbiljetter här >>>

Dags för 3x3 U17-EM!
Dags för 3x3 U17-EM!
1 sep 2022

Efter det historiska avancemanget från EM-kvalet, är det i helgen dags för...

3x3 U17-landslagen spelar EM-kval
3x3 U17-landslagen spelar EM-kval
6 aug 2022

I helgen spelar våra 3x3 U17-landslag EM-kval i Szolnok, Ungern. Helgens...

3x3-landslagens trupper kallade inför sommaren
3x3-landslagens trupper kallade inför sommaren
31 maj 2022

Även våra 3x3-landslag i U17-åldersklassen är tillbaka den här sommaren....


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago