Hoppa till innehållet
Uppdateringar i herrlandslagets trupp
Uppdateringar i herrlandslagets trupp
8 november 2022

Uppdateringar i herrlandslagets trupp

Felix Terins och Pierre Hampton har i samråd med landslagsstaben beslutat att använda uppehållet för att rehabilitera sina kroppar. Istället har Felix Edwardsson och William Kermoury anslutit till Sveriges herrlandslag.

Sveriges herrlandslag befinner på träningsläger i Södertälje inför de två kommande VM-kvalmatcherna mot Estland och Israel.

Ett par truppförändringar har skett men förbundscoach Mikko Riipinen är väldigt positiv till att kunna fortsätta bygga tillsammans med en kärna av spelare.

- Jag tycker att vi fått ihop en konkurrenskraftig och mycket hunrgrig grupp. Vi ser fram emot lägret och de här två matcherna. Precis som vanligt är det inte möjligt att ta med alla spelare men vi är glada och nöjda över den stora delen av stommen som är här, säger förbundscoach Mikko Riipinen.

Jämtland Baskets Pierre Hampton och Zwolles Felix Terins har båda två i samförstånd med ledningen beslutat att använda landslagsfönstret för rehabilitering och deltar därför inte under VM-kvalet.

Istället har Felix Edwardsson från tyska Heidelberg och Södertäljes William Kermoury anslutit till truppen.

- William är en väldigt ung spelare som hade ett fint ungdoms-EM. Han är med för att se och lära och hjälpa oss i den mån han kan. Vi har ingen förväntning på att han ska spela matcher nu. Men precis som i många andra landslag är det viktigt att ha med unga spelare som kan se och lära tidigt. I somras hade vi med ett antal unga spelare som var med oss och tränade och det ger energi till gruppen, säger Riipinen.

Norrköping Dolphins Nick Spires är listad som ”dag för dag” just nu. Han har förkylningssymptom men ansluter till övriga laget så fort han är frisk igen.

Spelschema VM-kval
11 november: Estland-Sverige, Tallin.

14 november: Sverige-Israel, Norrköping.

Förutsättningar VM-kval
Sverige spelar kval till VM 2023, som spelas i Filippinerna, Japan och Indonesien. I första kvalrundan spelade herrlandslaget i Grupp C tillsammans med Finland, Kroatien och Slovenien, där man vann två matcher, förlorade fyra och gick vidare till andra rundan som tredje bästa laget i gruppen (tillsammans med Finland och Slovenien).

I andra kvalrundan spelar Sverige i Grupp J med matcher mot Tyskland, Estland och Israel och tar med sig resultaten från första gruppspelet. Den andra gruppspelsrundan spelas under kvalfönster i augusti 2022, november 2022 och februari 2023, och de tre bästa lagen från den nya 6-lagsgruppen kvalificerar sig till VM 2023.

För ytterligare frågor kontakta Max Wiik, pressansvarig, på max.wiik@basket.se.

Dags för 3x3 U17-EM!
Dags för 3x3 U17-EM!
1 sep 2022

Efter det historiska avancemanget från EM-kvalet, är det i helgen dags för...

3x3 U17-landslagen spelar EM-kval
3x3 U17-landslagen spelar EM-kval
6 aug 2022

I helgen spelar våra 3x3 U17-landslag EM-kval i Szolnok, Ungern. Helgens...

3x3-landslagens trupper kallade inför sommaren
3x3-landslagens trupper kallade inför sommaren
31 maj 2022

Även våra 3x3-landslag i U17-åldersklassen är tillbaka den här sommaren....


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago