Hoppa till innehållet
Jerebko glänste mot Panathinaikos
Jerebko glänste mot Panathinaikos
30 oktober 2019

Jerebko glänste mot Panathinaikos

Jonas Jerebko gjorde 14 poäng och tog 6 returer mot storlaget Panathinaikos i gårdagens match i Euroleague. Hans Khimki Moskva ligger därmed på delas tredje plats i Euroleague.
 
Det ryska laget Khimki storsatsar inför denna säsong och har värvat friskt. Ändå var coach Rimas Kurtinaitis väldigt positivt överraskad över att kunna landa Jerebko.
 
- I början trodde jag att någon drev med oss, men sedan förstod vi att Jerebko kunde tänka sig att lämna NBA. Det var svåra förhandlingar som tog lång tid men vi är extremt glada över att han kommer till oss, sade Kurtinaitis till rysk media i samband med att nyheten släpptes.
 
Nu har Jonas Jerebko varit på plats ett tag och Khmiki Moskva går riktigt bra i Euroleague. 4 segrar av 5 möjliga i säsongsinledningen mot Bayern München, Panathinaikos, Baskonia och Maccabi Tel-Aviv är stabilt. Enda plumpen kom mot lokalrivalen CSKA Moskva som fortfarande är obesegrade.
 
Jerebko snittar 8 poäng och 4 returer på 19 minuter per match vilket får anses vara riktigt bra. Efter 10 säsonger i NBA är omställningen till Ryssland och Euroleague inte helt lätt. Spelet är annorlunda och Jonas förväntas också ta ett större offensivt ansvar än i NBA. Han får stundtals spela center och allt är annorlunda.
 
Det som talar för Jerebko är hans fantastiska skytte. Med sina 46,2% är han en av de absolut bästa stora spelarna bakom trepoängslinjen vilket självklart öppnar upp planen för övriga spelare. 
 
Euroleaguesäsongen fortsätter med match mot Röda Stjärnan i Belgrad imorgon kl 19. Matchen kan ni se på Viaplay.
 
Sverige håller undan Montenegro framför storpublik
Sverige håller undan Montenegro framför storpublik
17 nov 2019

2 643 personer hade tagit sig till Malmö Isstadion på söndagseftermiddagen...

Kalis Loyd: ”Det här är hemmaplan”
Kalis Loyd: ”Det här är hemmaplan”
16 nov 2019

På söndag eftermiddag i Malmö har Sverige chans att ta ett järngrepp om sin...

Revanschsuget Montenegro i Malmö
Revanschsuget Montenegro i Malmö
15 nov 2019

Sveriges motståndare återfinns på tjugonde plats i världsrankingen och har en...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago