Hoppa till innehållet
Sverige-Turkiet i Globen 24 februari
Sverige-Turkiet i Globen 24 februari
19 november 2019

Sverige-Turkiet i Globen 24 februari

Den 24 februari kommer världens största basketboll att finnas i Stockholm. Då blir nämligen Ericsson Globe upplyst som en basketboll och på insidan av denna basketboll kommer Sveriges herrlandslag att möta Turkiet. Tillsammans är vi Svensk Basket och vår tid är nu.
 
När det svenska herrlandslaget kliver in i Ericsson Globe den 24 februari är det inte bara 12 spelare, det är hela Svensk Basket som kliver in. Tack vare ett fantastiskt jobb ute bland klubbarna har vi fått fram duktiga spelare, basketintresset växer ständigt och nu är det dags att lyfta till nästa nivå.
 
Efter flera matcher på Hovet som varit fantastiska upplevelser har Svenska Basketbollförbundet beslutat att vi alla i Svensk Basket förtjänar en match i Ericsson Globe. Vi gör det mot en av de bästa basketnationerna i världen som har massor av fans i Sverige, nämligen Turkiet. Matchen mot just Turkiet för två år sedan på Hovet var en milstolpe där engagemanget på läktarna var lika stort som det var vänligt. Vi vet att det kommer att bli lika bra denna gång.
 
Vi vet i dagsläget inte om Jonas Jerebko, Jeffery Taylor och Marcus Eriksson kommer att delta eftersom det är upp till deras klubbar. Det finns en chans. Men oavsett deras medverkan kommer det att bli en unik upplevelse, ja det är ju faktiskt första gången någonsin landslaget spelar i Ericsson Globe. 
 
Vi hoppas att alla ledare, föräldrar, domare och eldsjälar därute ser till att så många barn som möjligt får denna upplevelse. De kommer att minnas det för evigt och kanske väcker den en livslång kärlek till sporten.
 
För att det ska bli en succé är det enda du behöver göra att köpa en biljett och komma och heja. Men alla som vill vara en del av detta evenemang är välkomna. Det kan handla om att vara funktionär eller att bli en av våra ambassadörer, där du är med och marknadsför matchen för att vi ska fylla Ericsson Globe. Du kommer få möjlighet att anmäla intresse för det.
 
Vi är tillsammans Svensk Basket och vår tid är nu.

Biljettsläpp
Biljetterna till Sverige-Turkiet 24 februari kommer att släppas 9 december, vilket gör det till den perfekta julklappen! Föreningsbiljetter släpps 25 november.

Vill du vara en del av evenemanget?
Du kommer snart att kunna fylla i ett formulär för dig som är intresserad av att hjälpa till under evenemanget, eller bli ambassadör för matchen.
Mer information kommer snart, så håll utkik på våra kanaler!

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 sep 2020

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete....

Anna Barthold avslutar sin spelarkarriär
Anna Barthold avslutar sin spelarkarriär
15 jul 2020

Idag meddelar Anna Barthold, en av de största basketspelarna i Svensk Baskets...

Veckans Match: Sverige-Frankrike 2013
Veckans Match: Sverige-Frankrike 2013
14 jul 2020

Den här veckans "Klassiska Match" är kvartsfinalen Sverige-Frankrike från...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago