Hoppa till innehållet
Utlandskollen - damerna presterar high level basket just nu
Utlandskollen - damerna presterar high level basket just nu
22 januari 2020

Utlandskollen - damerna presterar high level basket just nu

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är uttagna till OS-kvaltruppen och vi kan konstatera att formen är stigande. Vi har flera spelare på hösta nivå och det kommer att krävas mot världsstjärnorna i Kanada, Belgien och Japan. Här är de senaste prestationerna av våra landslagstjärnor.

 

GUARDS

Profile image of Frida ELDEBRINK    FRIDA ELDEBRINK 

Snitt i Botas (TUR)
19.8 poäng
4.8 ret
3.8 ass
 
Image result for frida eldebrink botas
 
19 poäng mot tuffa, starka Galatasaray visar att Frida Eldebrink är på väg mot toppformen!
 
Galatasaray har spelare som turkiska legenden Isil Alben (200k följare på IG) och WNBA-stjärnan Bria Hartley på guardpositionerna så det är inga dunungar Frida ställdes mot. Galatasaray vann med 81-70 eftersom de är ett mycket djupare lag men vi gläds mot Fridas formbesked.
 
 

Profile image of Elin ELDEBRINK   ELIN ELDEBRINK

Snitt i Bourges (FRA)     Euroleague

10.2 poäng                       8.8 poäng
2.8 ret                              2.6 ret
4.3 ass                             3.9 ass

När Elin Eldebrink fick kliva av matchen mot Charleville med en fotskada förra veckan var vi många som var oroliga, inklusive Elin. Mot serieledarna ASVEL Lyon visade hon att det inte kommer att störa henne, Bourges vann med 82-65 inför 4000 åskådare och Elin spelade 33 minuter - flest av alla i laget.
 
10 poäng, 1 retur och 4 assist samtidigt som hon höll belgiska stjärnan Julie Allemand (en av de fem mest sevärda spelarna i OS-kvalet i Belgien enligt FIBA) i schack. 
 
I Euroleague gjorde hon 5 poäng och 5 assist i vinsten mot Binta Drammehs TTT Riga (79-75).
 
 

Image result for matilda claesson fiba herner   MATILDA CLAESSON

Snitt Herner (TYS)
4.9 poäng
1.1 ret
1.4 ass
 
Herner spelade Euro Cup i år och alla hade höga förväntningar på laget. Hittills har det dock inte alls stämt men kanske, kanske har det vänt. Vinst mot Osnabrück senast, tyvärr fick Matilda endast 11 minuter och hon sköt två trepoängare som inte gick i. Vill ni höra mer om Matilda och hennes basketliv i Herner så lyssna på hennes podd här.
 

Profile image of Ellen NYSTROM   ELLEN NYSTRÖM

Snitt Gipuzkoa (SPA)
3.6 poäng
2.8 ret
0.9 ass
 
Ellen Nyström fick spela hela 35 minuter i den senaste matchen mot Mann Filter vilket naturligtvis är oerhört positivt! Mindre positivt är att det blev en hjärtskärande förlust med minsta möjliga marginal, 61-62. Ellen gjorde 4 poäng, 4 returer och 1 assist.
 

FORWARDS

Profile image of Binta DRAMMEH   BINTA DRAMMEH

 
Snitt TTT Riga (TYS)
 
Euroleague
15.2 poäng
6.3 ret
2.3 ass
 
16 poäng och 4 assists för Binta Drammeh mot franska Bourges som är i riktigt bra form. Binta har fortsatt grönt ljus från sin guardposition och det kommer att bli angenäma problem för Marco Crespi när speltid och skott ska fördelas mellan Binta Drammeh, Frida Eldebrink och Farhiya Abdi. Alla verkar närma sig fin form och levererar mot high level-motstånd.
 
Husbys stolthet ligger nia i skytteligan i Euroleague, en fantastisk position för vilken spelare i världen som helst. Hon ligger strax före WNBA-mästarinnan och WNBA-finals MVP belgiskan Emma Meeseman till exempel.
  

Profile image of Regan MAGARITY   REGAN MAGARITY

Snitt Villeneuve d'Ascq (FRA)
4.0 poäng
7.3 ret
0.7 ass
 
Villeneuve d'Ascq tog en väldigt meriterande och viktig seger mot Euro Cup-laget Roche Vendée, det blev en poängfest på hemmaplan 90-81. I första mötet lagen emellan vann Roche med hela 100-61!
 
Regan har direkt visat sitt värde för laget, hon blev lagets bästa returtagare mot Roche med 8 st. Hon spelade 20 minuter men tog inga skott förutom en trepoängare.
 

Profile image of Farhiya ABDI   FARHIYA ABDI

 Snitt Botas (TUR)
18.0 poäng
9.0 ret
3.0 ass
 
Guess who's back!!??
 
18 poäng, 9 returer och 3 assists i debuten för Botas mot Galatasaray för Farhiya Abdi och vi har lyxen att få henne och Frida Eldebrink samspelta till OS-kvalet. Botas ligger sist i turkiska ligan men kommer säkerligen klättra om Frida och Farhiya fortsätter på detta vis.  Farhiya spelade 33 minuter, Frida 39.
 

Profile image of Kalis LOYD   KALIS LOYD

Snitt Ensino (SPA):
8.8 poäng
5.0 ret
1.9 ass
 
Härlig vinst för Kalis och hennes Ensino när storlaget och tabelltvåan och Euroleaguelaget Girona besegrades! Förra veckan var det Ellen Nyströms Gipuzkoa som slog Girona som uppenbarligen vacklar just nu. Kalis gjorde 11 poäng på 26 minuter mot de spanska storstjärnorna Laia Palau och Marta Xargay.
 
- Gigantiskt att vi slår både Girona och Salamanca hemma i en och samma säsong. Vi visste att de hade haft det tufft och om vi skulle slå dem så var det nu. Vi spelar otroligt i anfall och bara kör på, säger en väldigt glad Kalis Loyd efter matchen.
 

   ELIN GUSTAVSSON

Snitt Cadi la Seu (SPA):
Spanska ligan           Euro Cup
4.4 poäng                  7.6 poäng
3.6 ret                       3.6 ret
0.8 ass                       1.1 ass
 
Bra insats men väntad förlust denna vecka mot Euroleaguelagt Perfumeria Avendia med 71-61, för motståndarna spelar bland annat amerikanska Jewell Loyd som draftades som nummer 1 till WNBA 2015, strax före vår egen Amanda Zahui. Elin gjorde en stabil insats med 4 poäng och 4 returer och det ska bli spännande att se henne på träningslägret inför OS-kvalet.
 
Ikväll spelar Cadi la Seu åttondelsfinal i Euro Cup mot Basket Landes från Frankrike, vi håller tummarna för Elin, du kan se matchen LIVE här kl 19:30!
 

Profile image of Josefin VESTERBERG    JOSEFIN VESTERBERG

 Snitt Al-Qazeres (SPA)
2.7 poäng
3.3 ret
0.0 ass
 
Härlig seger för Al-Qazeres senast mot högre rankade Teneriffa! Josefin får spela allt mer, 21 minuter denna match där hon gjorde 2 poäng och tog 3 returer. Hon missade 4 trepoängförsök så det hade kunnat bli mer, däremot visar hon alltid sitt värde i defensiven. Vinst 61-56.
 

CENTRAR

 

Profile image of Amanda ZAHUI     AMANDA ZAHUI

Snitt i Shandong (Kina):
 
 
Amanda spelar inte just nu utan tränar hemma i Sverige och förbereder sig för OS-kvalet. Den kinesiska ligan är nedstängd länge för att det kinesiska landslaget ska ha optimala förutsättningar att förbereda sig för OS-kvalet.
 

Profile image of Louice HALVARSSON   LOUICE HALVARSSON

Snitt i Tarbes (FRA):
13.1 poäng
6.0 ret
1.4 ass
 
Louice var ovanligt osjälvisk offensivt i den senaste matchen mot Bretagne. Hon är normalt en av den franska ligans bästa poängplockare men tog bara 3 skott i förlusten mot Bretagne. 5 poäng blev det och vi tycker hon borde skjuta mer!
 
 

Profile image of Danielle HAMILTON-CARTER   DANIELLE HAMILTON-       CARTER

Snitt i Pietanske (SLOVAK):
15.6 poäng
8.3 ret
1.3 ass
 
12 poäng och 7 returer på bara 17 minuters spel blev det för Danielle i vinsten mot Samorin senast. Hon var 100%-ig från straffkastlinjen (8-8) och fortsätter att ligga i toppen i Slovakiens statistiklistor. 
 

  PAULINA HERSLER

Snitt Celje (SLOV)
22.3 poäng
9.2 ret
2.3 ass
 
Otroliga 32 poäng och 16 returer för Paulina när Celje fullkomligen krossade Maribor i den slovenska ligan med 124-45. Detta är på samma nivå som när Binta Drammeh spelar i den lettiska ligan. Som tur är spelar Celje också i den adriatiska ligan, som de också leder obesegrade. Faktum är att Paulina inte förlorat en enda match denna säsong eftersom landslaget vann båda sina matcher i höstas också.

 

 

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 sep 2020

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete....

Anna Barthold avslutar sin spelarkarriär
Anna Barthold avslutar sin spelarkarriär
15 jul 2020

Idag meddelar Anna Barthold, en av de största basketspelarna i Svensk Baskets...

Veckans Match: Sverige-Frankrike 2013
Veckans Match: Sverige-Frankrike 2013
14 jul 2020

Den här veckans "Klassiska Match" är kvartsfinalen Sverige-Frankrike från...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago