Hoppa till innehållet
Sverige oförändrat på världsrankningen
Sverige oförändrat på världsrankningen
10 december 2020

Sverige oförändrat på världsrankningen

FIBA har släppt de nya världsrankningarna efter de senaste kvalfönstrerna. Sverige är kvar på 20:e plats på damsidan och 55:e plats på herrsidan.

FIBA:s världsranking uppdateras numera efter varje kvalfönster och även om en kvalmatch har mindre betydelse för helheten kan det bli ändringar, speciellt i de lägre regionerna.

På damsidan toppar naturligtvis USA, som vunnit alla världsmästerskap och olympiska spel under den tidsperiod rankingen beräknas på. Därefter följer Australien, som också står som värdar för VM 2022.

Nedan ser ni topp 20 i världen där Sverige fortsatt finns på den tjugonde platsen. De gulmarkerade lagen är de nationer Sverige mött i skarpa tävlingsmatcher de senaste åren. Det ger en hint om den nivå det svenska damlandslaget befinner sig på för närvarande. 

Se hela damrankingen här

Även på herrsidan är det USA som leder, trots misslyckandet i VM ifjol där Frankrike ledda av Rudy Gobert blev för starka. Även här ser vi Australiens starka position inom världsbasketen.

Med en förhållandevis liten befolkning och enorma avstånd har de ändå lyckats få fram spelare i absolut världsklass samt en nationell liga av högt internationellt snitt.

Sverige parkerar för närvarande på 55:e plats på herrsidan och ett avancemang till EM 2022 är ett måste för att förbättra denna placering. 

Se hela herrankingen här

 

Damlandslagets bruttotrupp inför Basket-EM uttagen
Damlandslagets bruttotrupp inför Basket-EM uttagen
7 apr 2021

Förbundskapten Marco Crespi har tagit ut de 24 spelare som ingår i...

Då spelar damlandslaget i EM
Då spelar damlandslaget i EM
6 apr 2021

Matchtiderna för Sverige i sommarens EM är satta. Sverige inleder mot...

Sveriges EM-grupp klar
Sveriges EM-grupp klar
8 mar 2021

Sverige hamnade i samma grupp som hemmafavoriterna Spanien och kommer att...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago