Hoppa till innehållet
Över 6000 sålda biljetter
Över 6000 sålda biljetter
19 oktober 2021

Över 6000 sålda biljetter

Precis före pandemin slog till såg 11390 personer Sverige besegra Turkiet i Globen. Ett och halvt år senare har redan 6000 biljetter sålts till VM-kvalmatchen Sverige-Finland i samma arena. – Otroligt skönt att se att intresset har överlevt pandemin och kanske växt ännu mer, nu känns det som om fullsatt är möjligt, säger Svenska Basketbollförbundets kommunikationsansvarige Johannes Wohlert.

När Sverige inleder VM-kvalet mot ärkerivalen Finland kommer en sak att vara säker. Man gör det inför storpublik. Ett dygn efter det allmänna biljettsläppet har lite drygt 6000 biljetter sålts. Och på hemmaplan har Sverige gett alla motståndare, oavsett nivå, en stenhård match framför fyllda läktare.

– Det kommer att bli helt magiskt igen, säger den svenske guarden Ludde Håkanson när han får höra om biljettförsäljningen.

 

Finland bättre rankade

Finland är bättre rankade än Sverige och har mer erfarenhet. De nya förbundscoacherna Ludde Degernäs, Joakim Källman och Mikko Riipinen kommer dock att ge extra energi till det svenska laget.

– De har både rötter och hjärta i svensk basket och de brinner för detta, vi hoppas ju på att de tillsammans med alla svenska fans kommer att ge laget vingar, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

 

NBA-upplevelse med sjungande fans

Även om många svenska fans kommer att vara på plats blir det även en ordentlig bortaklack. Finland har många supportrar i Sverige och hejaklacken Susijengi är känd i basketvärlden för sitt festande på läktarna. Räkna därför med en ordentlig ljudkuliss när de båda lagen äntrar Avicii Arena.

– Vår målbild är hela tiden att leverera en NBA-upplevelse kryddat med sjungande fans på läktarna och det är det även denna gång, säger Wohlert.

 

Köp biljett här

Damlandslaget till Uppsala
Damlandslaget till Uppsala
12 nov 2021

På söndag börjar damernas EM-kval i basket. Nu är det klart att en av...

David Visscher blir förbundscoach
David Visscher blir förbundscoach
27 okt 2021

Det blir den erfarne David Visscher som tar den fjärde positionen som...

Damlandslagets EM-kvaltrupp uttagen
Damlandslagets EM-kvaltrupp uttagen
26 okt 2021

När EM-kvalet inleds i november skrivs ett nytt kapitel för damlandslaget....


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago