Hoppa till innehållet
Hugo Lopez årets coach i Spanien
Hugo Lopez årets coach i Spanien
14 maj 2020

Hugo Lopez årets coach i Spanien

Förbundskapten Hugo Lopez blev nyligen vald till Årets coach i spanska andradivisionen LEB Oro. Han coachar CB Valladolid som trots en låg spelarbudget har varit ett av ligans absolut bästa lag. - Jag är hedrad men måste säga att jag har en fantastisk stab och bra spelare som har gjort att jag vann detta pris, säger Hugo Lopez.

Den spanska andradivisionen LEB Oro är allmänt betraktad som Europas bästa andradivision och den är bättre än många andra länders förstadivisioner. Sverige har spelare som Olle Lundqvist, Alexander Lindqvist och Johan Löfberg spelandes här förutom Hugo Lopez.

CB Valladolid har sedan starten av säsongen legat i toppen och toppade faktiskt tabellen när spelet stoppades på grund av COVID-19. Grundserievinnaren i LEB Oro tar steget direkt upp i ACB och nu hoppas Lopez på att det blir så.

- Vi väntar på besked från idrottsministeriet, ACB vill inte att något lag ska bli nedflyttat denna säsong men samtidigt ska två lag från LEB Oro flyttas upp varje år. Eventuellt blir det 20 lag i ACB nästa säsong men ingenting är klart, säger Lopez.

Det är tredje året i rad Hugo Lopez får utmärkelsen årets coach, han har fått den både i Kanada och Angola innan LEB Oro. Hemligheten är hårt jobb.

- Jag tänker basket 24 timmar om dygnet och har lyckats få hit spelare som verkligen vill utvecklas. När det är bra kemi i laget, alla vill utvecklas och är dedikerade så jobbar alla hårt, och det är så man vill att det ska vara.

Lopez har dock inget kontrakt för nästa säsong. - Nej, klubben skriver bara ettårskontrakt med coacher och spelare, de vill ha så stor handlingsfrihet som möjligt ekonomiskt beroende på hur marknaden är och vill inte skriva för långa avtal, fortsätter han.

I sommar var tanken att Lopez skulle samla seniorlandslaget för träningsläger i början av augusti men just nu är ingenting säkert. - Jag hoppas att vi kan göra det, vi hade stor nytta av det ifjol men vi får se vad som händer.

 

 

 

Veckans Match: Sverige-Ryssland 2013
Veckans Match: Sverige-Ryssland 2013
30 jun 2020

Missa inte veckans Klassiska Match - Sverige vs. Ryssland i Basket-EM 2013,...

Marcus Eriksson flyger mot guld
Marcus Eriksson flyger mot guld
27 jun 2020

ALBA Berlin har kopplat ett järngrepp om den tyska mästerskapstiteln. Igår...

Denzel Andersson till Italien
Denzel Andersson till Italien
19 jun 2020

Landslagsspelaren Denzel Andersson gjorde succé i SBL denna säsong. Han blev...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago