Hoppa till innehållet
Inget sommarläger för ungdomslandslagen
Inget sommarläger för ungdomslandslagen
6 juli 2020

Inget sommarläger för ungdomslandslagen

Den ursprungliga planen var att samla U15-,U16-, U18-, U20- och seniorlandslagen på läger i augusti. Nu meddelar landslagsledningen att det under rådande omständigheter inte är möjligt. Endast seniorlägret kommer att hållas.

Det händer mycket i landslagsverksamheten bakom kulisserna. Sedan tidigare har Fredrik Joulamo berättat om den gemensamma spelidé de båda förbundskaptenerna Hugo Lopez och Marco Crespi börjat mejsla fram. Den blir lite annorlunda på herr- respektive damsidan men går i linje med Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling. Ett gemensamt läger för alla landslag hade kunnat vara en bra start men planerna får alltså nu skrinläggas på grund av COVID-19.

– Vi har vridit och vänt på detta, och hela tiden haft som ambition att hålla detta läger utan att göra avkall på rekommendationer och riktlinjer från FHM, men vi landar i slutsatsen att vi inte ser det som försvarbart eller möjligt att fullföljas, säger Fredrik Joulamo.

Att hantera endast seniorlandslagen har dock ansetts möjligt och även viktigt eftersom dessa är de enda landslag som har skarpa resultatmål.
– Det är vår enda möjlighet till samling innan november och vi vidtar åtgärder som gör att det är möjligt att träna, fortsätter Joulamo. FIBA har meddelat att EM-kvalmatcherna i november (damerna möte Israel den 15 november, herrarna möter Kroatien den 29 november) ska spelas även utan publik om lokal, nationell lagstiftning tillåter det.

– Med nuvarande restriktioner är det gränsfall för oss, det kan ju också tillkomma problematik kring resandet. Vi följer utvecklingen och vad de säger i FIBA noggrant, avslutar Joulamo.

EM-kvalmatcher i bubbla för herrlandslaget
EM-kvalmatcher i "bubbla" för herrlandslaget
21 sep 2020

FIBA meddelade i fredags att herrarnas EM-kvalmatcher i november 2020 och...

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 sep 2020

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete....

Veckans Match: Sverige-Turkiet 2018
Veckans Match: Sverige-Turkiet 2018
21 jul 2020

Den här veckans "Klassiska Match" är Sverige-Turkiet från VM-kvalet 2018, där...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago