Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Svenskarna toppar i Euroleague
Utlandskollen: Svenskarna toppar i Euroleague
12 oktober 2020

Utlandskollen: Svenskarna toppar i Euroleague

Jerebko och Eriksson i topp 10 i Euroleagues skytteliga, Jerebko tar flest returer i Euroleague. I Spanien imponerar Magarity och Birgander samtidigt som Tobias Borg loggade rekordmånga minuter. Här är veckans utlandskoll!
 
Foto: Sofia Andersson, M&F Foto
 
 
 
 
Marcus Eriksson, ALBA Berlin (TYS)
Marcus var ännu en gång ALBA Berlins bäste poängplockare men det blev en tung förlust i Euroleaguederbyt mot Bayern München. Marcus sänkte 15 poäng och ligger på åttonde plats i Euroleagues skytteliga. Han har sänkt näst flest trepoängare av alla. 
 
William Magarity, Gizpukoa (SPA)
William Magarity fortsätter att imponera i ACB. Mot Zaragoza kom säsongens första vinst och Willam hivade i 9 poäng och tog 3 returer på sina 16 minuter. Vamos!
 
Jonas Jerebko, Khimki Moskva (RYS)
Som ni har läst i en separat nyhet kom Jonas Jerebko upp med 23 poäng och 12 returer i förlusten mot Zaligiris Kaunas. Khimki Moskva är hårt drabbade av skador och Covid-19 och kunde bara spela 7 spelare. Jerebko toppar Euroleagues returliga och ligger på nionde plats i skytteligan.
 
 
---------------------------------
 
Simon Birgander, Badalona (SPA)
Joventut Badalona har fått en smakstart på säsongen och Birgander är med i rotationen. I helgen slog man Ludde Håkansons Retabet Bilbao med 88-81. Birgander gjorde 2 poäng, tog 5 returer och hade även 2 assist, hans passningsförmåga är något underskattad men kommer väl till nytta i ACB.
 
Ludde Håkanson, Retabet Bilbao (SPA)
Ingen höjdarmatch för Ludde senast mot Joventut Badalona. Efter att ha scorat dubbelsiffrigt flera matcher var siffrorna denna gång mer beskedliga 5 poäng, 4 assists och 1 retur. Bilbao hade förhoppningar om att kunna stjäla denna match men så blev det alltså inte.
 
Tobias Borg och Nick Spires, Real Betis (SPA)
Landslagskompisarna och Södertäljekillarna Nick och Tobias kamperar ihop i Sevilla denna säsong. Tung förlust mot Murcia (74-72) i helgen. Tobias Borg fick spela hela 26 minuter vilket naturligtvis är mycket positivt, det blev 4 poäng, 2 returer och 1 assist.
 
Nick Spires fick endast 2 minuter på golvet denna match.
 
Chris Czerapowicz, Obradoiro (SPA)
Spelledigt denna helg.
 
 
Melwin Pantzar, Real Valladolid (SPA2)
Point guarden från Märsta spelar denna säsong i spanska andraligan LEB Oro, där han har förbundskapten Hugo Lopez som tränare. Säsongen startar den 16 oktober.
 
 
Jeffery Taylor, Real Madrid (SPA)
Jeffery är tillbaka i Real Madrid där han har blivit en av stöttepelarna och kulturbärarna. Caoch Pablo Laso satsar på kontinuitet och han vet exakt vad han får av Jeffery, en av Europas bästa försvarare som också kan göra poäng om han blir tilldelad den rollen.
 
Taylor dras med en skada och har inte kunnat spela sedan den första omgången i ACB. Han saknas dock, inte minst försvarsmässigt, Real Madrid släppte in oacceptabla 93 poäng mot Valencia senast i Euroleague och står fortfarande utan vinst där.
 
 
Johan Löfberg, Vichy (FRA2)
Vinst i debuten för Vichy-Clermont i franska Pro B. Johan spelade endast 14 minuter men hann med 9 poäng och 2 assist på den tiden. Möjligtvis begränsades speltiden lite av att han fick 3 fouls.
 
Denzel Andersson, Varese (ITA)
Ingen lyckad helg för vare sig Varese eller Denzel. Förlust mot norditalienska Cantù med 80-90. Denzel startade matchen, fick 10 minuter men färgade inte i statistiken. Vareses Luis Scola gjorde 29 poäng men det räckte alltså inte.
 
 
Utlandskollen: Tobias Borg lyfter i Sevilla
Utlandskollen: Tobias Borg lyfter i Sevilla
26 okt 2020

Tobias Borg börjar få mer minuter och fyller upp statistiken för Real Betis i...

Birgander double-double i Euro Cup
Birgander double-double i Euro Cup
15 okt 2020

Simon Birgander var skadad ett helt år. Men nu är han tillbaka med besked....

Taylor tillbaka - vann mot Jerebko
Taylor tillbaka - vann mot Jerebko
15 okt 2020

Ett kraftigt decimerat Khimki kunde inte stå emot Real Madrid som tog sin...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago