Hoppa till innehållet
Amanda Zahui går coast-to-coast
Amanda Zahui går coast-to-coast
12 februari 2021

Amanda Zahui går coast-to-coast

Amanda Zahui går coast-to-coast när hon lämnar New York för Los Angeles i WNBA. Los Angeles Sparks är ett av de mest kända och klassiska WNBA-lagen.

Efter fem år i New York Liberty där hon den senaste säsongen snittade 9 poäng och 8,5 returer per match var Amanda Zahui free agent. Men det tog inte lång tid innan klubben från Los Angeles plockade upp henne. 2019 gjorde Amanda 37 poäng på Sparks, och kanske har det etsat sig fast i minnet.

 

- Direkt från den första gången jag pratade med coach Derek Fisher kände jag att Los Angeles Sparks är en klubb där jag kan växa både som spelare och människa. jag längtar efter att tävla om att vinna ett mästerskap, säger Amanda till klubbens hemsida.

Head coach Derek Fisher (som spelat 18 säsonger i NBA och vunnit fem mästerskap) ser mycket potential i Amanda. - Amanda ger oss returtagning, storlek och ger oss möjlighet att sprida ut anfallet på större yta från sin centerposition, säger Fisher i ett pressmeddelande.

Amanda sköt 34% på trepoängarna ifjol och denna förmåga gör att hennes försvarare måste följa med henne hela vägen ut till trepoängslinjen, vilket lämnar utrymme för attacker under korgen. Detta var något New York Liberty hade hoppats skulle vara perfekt för förra årets rookiesensation Sabrina Ionescu som tyvärr skadade sig och inte kunde spela i bubblan i Florida.

I Los Angeles Sparks väntar bland andra Nneka Ogwumike, stjärnan som blev WNBA MVP 2016 och snittar över 16 poäng per match i sin WNBA-karriär. Däremot har stjärnorna Chelsea Gray och Candace Parker lämnat Sparks och det blir ett annorlunda lagbygge nästa säsong - ett bygge där vi alla hoppas att Amanda blir en bärande vägg.

Amanda Zahui blir den andra svenskan att spela för Los Angeles Sparks - Farhiya Abdi spelade tre säsonger för klubben åren 2013-2015.

Herrlandslagets bruttotrupp till VM-kvalet uttagen
Herrlandslagets bruttotrupp till VM-kvalet uttagen
6 jul 2021

Nästa upplaga av Basket-VM spelas 2023. Herrlandslaget inleder nu resan mot...

Sverige till Portugal
Sverige till Portugal
11 jun 2021

Herrlandslagets förkval kommer att spelas i portugisiska Matosinhos i augusti...

Herrlandslagets kvalmotstånd klart
Herrlandslagets kvalmotstånd klart
29 apr 2021

Herrlandslagets motstånd i förkvalet till VM-kvalet som avgörs i augusti står...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago