Hoppa till innehållet
VM-kvalmatch flyttas till Norrköping
VM-kvalmatch flyttas till Norrköping
21 januari 2022

VM-kvalmatch flyttas till Norrköping

Svenska Basketbollförbundet, SBBF, har beslutat att flytta VM-kvalmatchen mellan Sverige och Kroatien den 28 februari till Norrköping.
– Nuvarande publikrestriktioner omöjliggör att få ekonomi i Avicii Arena och då blir Norrköping ett perfekt val, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Med lite drygt en månad kvar väljer Svenska Basketbollförbundet att flytta på matchen mot Kroatien som ursprungligen var lagd i Avicii Arena i Stockholm. Anledningen är naturligtvis de publikrestriktioner som för närvarande är gällande i Sverige.  Det är förenat med stora kostnader att bygga upp en VM-kvalarena i basket vilket gör att SBBF vände blickarna mot Stadium Arena.

– Det är den enda FIBA-godkända arenan i Sverige där allt redan finns på plats och dessutom är det en bra organisation lokalt, säger Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig SBBF.

Det är inte första gången Norrköping Dolphins står som arrangör för landskamper. Sist det begav sig var 2017 när Sverige VM-kvalade mot Ukraina.  

– Svenska landslagen är alltid välkomna till Norrköping. Fantastiskt roligt att vi som klubb får chansen till detta. En fjäder i hatten att vi fick frågan och det var inget svårt beslut att tacka ja. Det här blir häftigt för vår förbundscoach Mikko Riipinen som får möjligheten, och den stora äran, att coacha det svenska landslaget i sin hemmaborg, säger Norrköping Dolphins klubbdirektör David Bergström.

Biljetter återbetalas

Alla biljetter som redan har sålts till Avicii Arena kommer att återbetalas och en ny biljettförsäljning kommer att genomföras.

– Vi räknar nu på hur många vi kan få in samt ser även över vilka som får köpa biljetter först. Självklart ska arrangörsförening Norrköping Dolphins få tillgång till vissa men även de som redan hade köpt biljett ska få möjlighet att få förtur, efterfrågan överstiger tillgång när vi har ett så intressant läge och Jonas Jerebko är tillbaka, säger Johannes Wohlert. 

Matchen kommer även att visas på SVT2 med start kl 19.00 måndagen den 28 februari.

Biljettsläpp Sverige - Israel i Stadium Arena
Biljettsläpp Sverige - Israel i Stadium Arena
20 sep 2022

Israel står på tur för Sverige i nästa hemmamatch i basketens VM-kval, den 13...

Borg, Pantzar bakom svensk vinst
Borg, Pantzar bakom svensk vinst
28 aug 2022

Tack vare en explosiv andraperiod, som Sverige vinner med 15-28, kunde...

Tyskland starkare och snabbare än Sverige
Tyskland starkare och snabbare än Sverige
25 aug 2022

Sverige tog en period på sig att lära sig spela utan skadade Ludvig Håkanson,...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago