Hoppa till innehållet
Sverige chanslösa mot Spanien
Sverige chanslösa mot Spanien
21 juni 2019

Sverige chanslösa mot Spanien

Spanien visade sig vara alldeles för starka för ett Sverige utan Amanda Zahui. Spanjorskorna spelade i ett högre tempo och vann med 62-29 efter att Sverige haft en sällsynt dålig offensiv kväll.

Foto: @NPhoto(AlbertoNevado)- FEB

När förbundskapten Francois Gomez valde spelprogrammet inför EM var planen klar. Det handlar om att utsätta laget för riktigt tuffa matcher så att eventuella brister kommer fram och kan korrigeras innan EM. Tuffa matcher har det blivit men ingen kommer i närheten av kvällens drabbning.

Spanien har ett fantastiskt erfaret lag som är samspelta men också fysiskt väldigt starka. De satte hög press på svenskorna som försökte hitta passningar inside utan någon större lycka. Istället kunde Spanien ofta vända spelet snabbt.

Sverige startade med Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Ellen Nyström, Regan Magarity och Louice Halvarsson. Det är inte omöjligt att både Kalis Loyd (spelade inte pga sjukdom) och Amanda Zahui (spelade inte pga jetlag) kommer in i denna startfemma till EM.

Men oavsett vilka som var på planen var det Spanien som dominerade. Point guards Anna Cruz och Silvia Dominguez gjorde bra insatser och under korgarna var Astou NDour (22 poäng och 13 returer) dominant.

Att Sverige endast gör 29 poäng är det mest oroväckande. Men samtidigt kan man inte dra för stora växlar av en match mot Spanien. Svenskorna var det sista laget att kvalificera sig för EM och saknade två nyckelspelare. 

Genrepet mot Storbritannien lördag kväll den 22 juni kl 20:30 blir en bättre check på svenskornas form. Och då är förhoppningsvis laget också fulltaligt.

Två plus i kvällens insats var de båda yngsta spelarna, Regan Magarity och Klara Lundquist. Magarity visade upp varför hon snittade dubbelsiffrigt i returer i college och Klara Lundquist tog för sig allt mer under matchens gång med vassa attacker mot korgen.

 

Spanien - Sverige 62-29 (35-15)

Poäng Sverige: Klara Lundquist 8, Louice Halvarsson 7 (8 ret), Regan Magarity 6 (8 ret), Elin Eldebrink 2, Frida Eldebrink 2, Farhiya Abdi 2, Binta Drammeh 2.

Fullständig statistik: 

http://baloncestoenvivo.feb.es/Game/190621001#boxscore

 

 

Sverige-Turkiet i Globen 24 februari
Sverige-Turkiet i Globen 24 februari
19 nov 2019

Den 24 februari kommer världens största basketboll att finnas i Stockholm. Då...

Elijah Clarance gör succé i Holland
Elijah Clarance gör succé i Holland
5 nov 2019

Elijah Clarance stormtrivs i Holland, Billy Magarity fortsätter leverera och...

Jerebko glänste mot Panathinaikos
Jerebko glänste mot Panathinaikos
30 okt 2019

Jonas Jerebko gjorde 14 poäng och tog 6 returer mot storlaget Panathinaikos i...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago