Hoppa till innehållet
Sverige i gruppfinal i DU18-EM!
Sverige i gruppfinal i DU18-EM!
10 juli 2019

Sverige i gruppfinal i DU18-EM!

Sverige har gått som tåget i DU-18 EM och är nu framme i gruppfinal mot hittills obesegrade Nederländerna. - Det blir en tuff match men jag tror vi har goda chanser att vinna den om vi kan diktera tempot, säger head coach Kevin Taylor-Lundgren.

SKOPJE. Det svenska laget har fått en fin start på mästerskapet med fyra raka segrar mot Albanien (100-46), Storbritannien (81-38), Luxemburg (47-35) och Ukraina (73-38). Nu väntar en ren gruppfinal mot Nederländerna som också är obesegrade.

Det svenska laget har lyckats spela med hög intensitet och har kunnat diktera tempot i matcherna, något som är viktigt. - Det har varit upp och ner men på det hela taget är jag nöjd hittills. Vi har kunnat spela runt hela laget och den som har spelat minst har ändå spelat 12 minuter per match, säger Kevin Taylor-Lundgren.

Mest har Matilda Ekh från Västerås spelat. Visserligen bara 22 minuter per match så det finns mer att hämta från guarden som trots det har gjort flest poäng av alla i mästerskapet hittills.

Mathilda Ekh dribblar i DU18-EM 2019

Matilda Ekh från Västerås Basket (numera RIG Luleå) toppar hela EM:s skytteliga med 18,3 poäng per match och totalt 74 poäng.

 

Det är dock inte bara solsken, skratt och sång för DU18-landslaget. Matchen mot Luxemburg blev en riktig pärs och vanns endast med 47-35. - Det kan bli så när vi inte har så långa förberedelser, Luxemburg ställde sig i en 3-2 zon och vi missade de elva första trepoängarna, då låste sig spelet, säger Kevin Taylor-Lundgren.

 

Nederländerna vann med 50 poäng mot Luxemburg men bara med tre poäng mot Ukraina, ett lag Sverige besegrade med 35 poäng. Gruppfinalen är således en helt öppen historia.

Bolltjuven Alma Elsnitz ligger på tredje plats i steals i hela EM med 15 st på de första fyra matcherna.

 

 

- Nederländerna har stora och atletiska spelare och gillar strukturerat halvplansspel, om vi kan sätta tryck på bollen och dra upp tempot i matchen har vi goda chanser att ta hem det, avslutar Kevin Taylor-Lundgren.

 

Matchen kan du se direkt på förstasidan på www.basketlandslagen.se idag den 10 juli kl 16:30.

Se DU18:s lagsida här

 

Elijah Clarance gör succé i Holland
Elijah Clarance gör succé i Holland
5 nov 2019

Elijah Clarance stormtrivs i Holland, Billy Magarity fortsätter leverera och...

Jerebko glänste mot Panathinaikos
Jerebko glänste mot Panathinaikos
30 okt 2019

Jonas Jerebko gjorde 14 poäng och tog 6 returer mot storlaget Panathinaikos i...

Utlandskollen - Taylor klippa i Madrid
Utlandskollen - Taylor klippa i Madrid
22 okt 2019

Taylor gör fortsatt succé i Real Madrid, Johan Löfberg scorar och sänker Hugo...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago