Hoppa till innehållet
Utlandskollen tillbaka!
Utlandskollen tillbaka!
5 oktober 2020

Utlandskollen tillbaka!

Louice Halvarsson regerar i Occitanien med Regan vid sin sida, Kalis Loyd och Frida Eldebrink är obesegrade i Spanien och Danielle Hamilton Carter blev omgångens lirare i Slovakien. Här kommer säsongens första utlandskoll!
 
 
 
Louice Halvarsson och Regan Magarity
Lollo spelar även detta år i franska Tarbes med Francois Gomez som coach, där har hon fått sällskap av Regan Magarity. Staden ligger vid Pyrénéernas fot och har en stolt baskettradition. Det blev en knapp förlust mot Charnay i ligapremiären (56-59). De svenska stjärnorna får dock massor av speltid och förtroende av Gomez. Lollo slutade med 19 poäng och 7 returer på 29 minuters speltid.
 
Den enda som fick spela mer än Lollo var Regan, på 33 minuters speltid samlade hon ihop 6 poäng och 8 returer. Regan spelade även förra säsongen i den franska ligan men har nu bytt ett regnigt Lille mot klimatet i "south of France".
 
 
Frida Eldebrink
Frida är tillbaka i Spanien och topplaget Girona. Även om hon är erfaren är det ingenting mot kollegan som hon delar back court med, legenden Laia Palau. Vi har sett henne i den spanska landslagsdräkten många gånger, bland annat mot Sverige.
 
Girona kvalar för att ta en plats i Euroleague den 28 oktober mot ungerska Sepsi. På papperet en görbar uppgift. I den spanska ligan har laget fått en kanonstart. Tre raka vinster och Frida scorar dubbelsiffrigt i alla matcher. Tillsammans med Palau och serbiska storstjärnan Sonja Vasic (fd Petrovic) står hon för enorm rutin och kompetens.
 
Danielle Hamilton Carter
Danielle, som ni såg i sommarens Roundtable Talks, är tillbaka i slovakiska Pietanske för andra året i rad. Efter en fantastisk inledning där hon kröntes till omgångens spelare efter att ha gjort 25 poäng och tagit 9 returer var det dags för topplaget Ruzemberok som även spelar Euro Cup. Pietanske förlorade med 10 poäng och Danielle hade 11 poäng och 8 returer.
 
 
----------------------------------------------
 
Elin Eldebrink
Säsongen skulle ha startat för Elin och de andra stjärnorna i Bourges Basket men på grund av COVID-19 i truppen har deras matcher blivit uppskjutna. Klubben offentliggjorde den 30 september att tre spelare har testat positivt och matcherna mot ASVEL Lyon m fl får därmed spelas vid ett senare tillfälle.
 
 
Binta Drammeh
TTT Riga spelar Euroleague och ska inte ha några problem i den inhemska lettiska ligan. Det var en sådan kross ifjol att vi inte ens iddes rapportera från dne utan nöjde oss med Euroleaguematcherna, där Binta Drammeh öste in poäng. Nu har Euroleague inte startat så då kan vi meddela att TTT Riga slog Liepaja med 101-46 och Binta stod för 13 poäng.
 
Kalis Loyd
Kalis är kvar i Spanien men har flyttat till Teneriffa där hon spelar för Clarinos. Säsongen har inletts på bästa möjliga sätt med två vinster. Den första satt låångt inne, först efter två förlängningar i derbyt mot Gran Canaria kunde Clarinos segra med 103-102.
 
Kalis gjorde 14 poäng och tog 9 returer. I den andra matchen blev det vinst mot Cadi La Seu, endast 17 minuter och 6 poäng för Kalis i denna match dock.
 
Paulina Hersler
Flyttlasset har gått från Slovenien till Campanien och den lilla staden Battipaglia söder om Neapel, mest känd för sin härliga buffalomozzarella.
 
I första ligamatchen blev det storförlust mot Sassari men Paulina fick hela 37 minuter och stod för 11 poäng och 12 returer.
 
 
 
Paulina Hersler bor numera i Battipaglia och ett nytt avsnitt av hennes podcast är också ute. Sök på "En boll, en dröm" där poddar finns!

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Regan Magarity missar EM
Regan Magarity missar EM
10 maj 2021

Regan Magarity är knäskadad och kommer att missa sommarens EM. Den 25-åriga...

Damlandslagets EM-trupp uttagen
Damlandslagets EM-trupp uttagen
30 apr 2021

Under en digital presskonferens presenterades Sveriges trupp som tagits ut...

Presskonferens där EM-trupp presenteras
Presskonferens där EM-trupp presenteras
30 apr 2021

Fredagen den 30 april kl 16:00 hålls en presskonferens där de 18 spelare som...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago