Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Frida Eldebrink stjärna i Spanien
Utlandskollen: Frida Eldebrink stjärna i Spanien
12 oktober 2020

Utlandskollen: Frida Eldebrink stjärna i Spanien

Amanda Zahui har gjort debut för Dynamo Kursk, Frida Eldebrink ångar på i Spanien och Twin Towers Louice Halvarsson & Regan Magarity förde Tarbes till seger i franska ligan. Välkomna till veckans utlandskoll!
 
 
 
Louice Halvarsson och Regan Magarity
Svenska duon i Tarbes fortsätter att göra succé! Det blev vinst mot inte dåliga Hainaut med kanonstats för Lollo&Regan. Regan hann med 20 poäng och 7 returer innan hon fick sin femte foul och Lollo stod för 12 returer och 6 poäng. De skulle ha mött Bourges Basket och Elin Eldebrink nästa match men den är inställd pga Covis-19 i Bourges.
 
Regan Magarity gjorde 20 poäng och tog 7 returer i vinsten mot Hainaut. Foto: "Pinaix" et @tgbbasket 
 
 
Frida Eldebrink
Frida gjorde en riktig stabil insats när Girona lyckades besegra Gran Canaria med 74-72. Landslagsguarden stod för 15 poäng, 5 assists och 3 returer men var inte nöjd med lagets spel. - Skitmatch men det vinner iallafall, kommenterade hon på sin Instagram Story efter matchen i sant Roger Federer-mindset (lyssna på Robin Söderlings sommarprat i P1 för att förstå referensen).
 
Amanda Zahui
Debut i europeiska säsongen efter hennes Wubble-action i Florida! Två vinster för Dynamo Kursk som satsar på ryska titeln och självklart att gå långt i Euroleague. Amanda gjorde 9 poäng och tog 8 returer mot Dynamo Moskva. Mot Novosibrisk belv det 5 poäng och 2 returer, still warming up...
 
 
----------------------------------------------
 
Kalis Loyd
Kalis är kvar i Spanien men har flyttat till Teneriffa där hon spelar för Clarinos. 11 poäng, 2 returer och 2 assist räckte dock inte denna gång, det blev en tight förlust mot Valencia med 66-70. 
 
Paulina Hersler
Vår favoritcenter från Malmö spelar i italienska ligan denna säsong och senast blev det svettigt. På andra sidan stod nämligen det italienska krafthuset Familia Schio. Paulina fick sig en rejäl genomkörare mot franska superstjärnan Sandrine Gruda och gjorde 4 poäng.
 
Den andra matchen förlorades stort mot Sassari. Här gjorde Paulina 12 poäng, tog 11 returer och dishade ut 3 assist. battipaglia har fått en tuff start med 0-3 i matcher.
 
Elin Eldebrink
No games for Bourges à cause de ce p***n de Coronavirus. 
 
 
Danielle Hamilton Carter
Det är nästan lite pinsamt denna gång för Pietanske vann med hela 108-23 i den slovakiska ligan. Danielle hade 18 poäng och 8 returer men sifforna är svåra att värdera när klasskillnaden på lagen är så stor. 
 
 
Binta Drammeh
TTT Riga lekte hem en match i den lettiska ligan med 101-64 och Binta stod för 16 pinnar. Precis som i Dani Hamilton Carters fall är det svårt att vikta stats här. TTT Riga väntar med spänning på Euroleaguematcher helt enkelt, som ska dra igång i slutet av november, matcherna kommer att spelas i sammandrag som ska vara Coronasäkrade. Läsmer här: http://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/20-21/news/fiba-europe-board-approves-format-changes-for-euroleague-women-season-2020-21
 
 
Elin Gustavsson
3x3-stjärnan och Ängelholmstjejen Elin Gustavsson har but från spanska Cadi la Seu till belgiska Spirou. I förra matchen cruisade Spirou till seger mot Verviers och Elin stod för 10 poäng och 5 returer. Notering: I Verviers spelar svenska Veronika Mirkovic som loggade flest minuter av alla för Verviers, 31. 

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Ackreditering till Basket-EM 2021 öppen - ansök innan 21 maj
Ackreditering till Basket-EM 2021 öppen - ansök innan 21 maj
15 apr 2021

I sommar, 17-27 juni, spelar damlandslaget EuroBasket i Spanien. Sverige är...

Damlandslagets bruttotrupp inför Basket-EM uttagen
Damlandslagets bruttotrupp inför Basket-EM uttagen
7 apr 2021

Förbundskapten Marco Crespi har tagit ut de 24 spelare som ingår i...

Då spelar damlandslaget i EM
Då spelar damlandslaget i EM
6 apr 2021

Matchtiderna för Sverige i sommarens EM är satta. Sverige inleder mot...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago