Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Tobias Borg lyfter i Sevilla
Utlandskollen: Tobias Borg lyfter i Sevilla
26 oktober 2020

Utlandskollen: Tobias Borg lyfter i Sevilla

Tobias Borg börjar få mer minuter och fyller upp statistiken för Real Betis i ACB. Denzel Andersson startade för Varese och Peppe Stümer begår premiär i veckans Utlandskollen.

 

Tobias Borg och Nick Spires, Real Betis (SPA)

Landslagskompisarna och Södertäljekillarna Nick och Tobias kamperar ihop i Sevilla denna säsong. I matchen mot Estudiantes mötte de John Roberson som gjorde 20 poäng.

Tobias Borg fick dock en stor roll i denna match och gjorde 14 poäng på 24 minuter, mycket lovande inför kommande EM-kval. I matchen därefter blev det en till förlust, denna gång mot Manresa, den klubb som värvade Marcus Eriksson en gång i tiden direkt från Basketettan i Uppsala.

Manresa vann med 93-91 och Tobias stod för stabila 6 poäng och 4 assists på hundraprocentigt skytte.

Även Nick Spires gjorde en kanonmatch mot Estudiantes, 10 poäng och 3 returer på 16 minuter. Mot Manresa blev det 8 minuter och 2 poäng men vi känner ändå vind i seglen här.

Peppe Stümer, Navarra (SPA3)

Peppe Stümer som spelar i den spanska tredjedivisionen gör idag ett inhopp i Utlandskollen. I förlusten mot FC Barcelonas B-lag stod Stümer för 24 poäng vilket naturligtvis ska uppmärksammas. Södertäljeprodukten sköt 6-11 från trepoängsland på sina 30 minuter.

 

Jonas Jerebko, Khimki Moskva (RYS)

Khimki Moskva är ett av lagen som varit mest drabbade av Covid19 under inledningen av säsongen. Men klubben har inte ställt in matcher, istället har man stoiskt ställt upp, spelat med juniorer och låtit de friska spelarna gå tunga minuter. Nu när Shved, Timma, Monroe och övriga stjärnor är tillbaka hade man kanske hoppats på vinster. Istället har det blivit två knappa förluster mot Astana (88-89) i VTB-ligan och mot Maccabi Tel Aviv (87-89) i Euroleague.

 

Jonas har spelat mycket färre minuter och det är förståeligt. Coach Rimas Kurtinaitis måste få in dem som inte spelat och faktiskt på sätt och vis starta om säsongen.

Mot Astana blev det 6 poäng och 6 returer för Jonas och mot Maccabi Tel-Aviv blev det 4 poäng och 4 returer. Det blir spännande att följa detta lagbygge framöver, på papperet har laget absolut Final Four-potential i Euroleague.

 

Marcus Eriksson, ALBA Berlin (TYS)

Covid19 härjar i ALBA Berlin, sex spelare har testat positivt och laget spelar inga matcher alls just nu.

 

William Magarity, Gipuzkoa (SPA)

Katastrofvecka för Wills Gipuzkoa. De blev slaktade av både Barcelona (60-87) och Fuenlabrada (72-100), speciellt svider förlusten mot Fuenlabrada som inte hade vunnit en enda match denna säsong. Will hade 3 poäng, 3 returer och 3 assist mot Barcelona och 6 poäng (på enbart 4 minuter!) mot Fuenlabrada.

 

Simon Birgander, Badalona (SPA)

Joventut Badalona vann mot Euroleaguelaget Baskonia med en buzzer beater och glädjen kände inga gränser i den katalonska förorten till Barcelona. Vår glädje var dock begränsad då Simon Birgander endast fick 6 minuter på planen.

 

Ludde Håkanson, Retabet Bilbao (SPA)

Retabet Bilbao har varit spellediga, således inga matcher för Ludde.

 

Chris Czerapowicz, Obradoiro (SPA)

Vinst mot bottenlaget Gran Canaria och Chris gjorde 5 poäng och tog 3 returer på 20 minuters spel. I förlusten mot topplaget Real Madrid blev det tyvärr poänglöst för Mölndalssonen men 5 returer hann han med. Obradoiro har fått en kanonstart och är 5-2 efter de inledande omgångarna.  

 

Melwin Pantzar, Real Valladolid (SPA2)

Point guarden från Märsta spelar denna säsong i spanska andraligan LEB Oro, där han har förbundskapten Hugo Lopez som tränare. I säsongens första match blev det 6 poäng och 6 returer för Melwin när Ourense besegrades. I den andra matchen blev det 11 poäng och 3 returer på 19 minuter.

 

 Jeffery Taylor, Real Madrid (SPA)

Jeffery är tillbaka i Real Madrid där han har blivit en av stöttepelarna och kulturbärarna. Bara två utländska spelare har någonsin spelat fler matcher för den klassiska basketklubben. Real Madrid har spelat tre matcher sedan vi checkade in sist, det har resulterat i två vinster och en förlust.

 I spanska ACB vann Madrid mot Estudiantes (som har Sverigebekanten John Roberson) och Obradoiro (där Chris Czerapowicz spelar). Jeffery hade 3 poäng i den första matchen och 6 poäng och 4 returer mot Obradoiro. I Euroleague blev det svidande nederlag mot ärkerivalen Barcelona. Jeffery stod för 6 poäng och 6 returer men det räckte alltså inte.  

 

Johan Löfberg, Vichy (FRA2)

Spelledigt för Vichy och Johan Läfberg sedan sist.

 

Denzel Andersson, Varese (ITA)

Denzel Andersson startade för Varese mot Bologna och slutade på tre poäng och två returer.

Tredje raka förlusten för Varese kom mot Virtus Bologna ledda av Milos Teodosic. På grund av att den coach som värvat Denzel fått sparken ryktas det om att Denzel inte blir kvar. Men ingenting är bekräftat och den nye coachen, forne storspelaren Massimo Bulleri (tog EM-brons 2003 i Globen med Italien) startade svensken mot Virtus Bologna. Denzel gjorde 3 poäng och 2 returer på 16 minuter, vilket är helt OK speltid på denna nivå när Luis Scola finns på samma position.

 

Motståndaren: Italien
Motståndaren: Italien
21 jun 2021

FIBA världsranking: 14Placering i EuroBasket 2019: 9Facit i EuroBasket 2021:...

Belarus storlek stoppar Sverige
Belarus storlek stoppar Sverige
20 jun 2021

Belarus vinner grupp A efter en basketuppvisning mot Sverige. Även om Sverige...

Motståndaren: Belarus
Motståndaren: Belarus
19 jun 2021

FIBA världsranking: 11Placering i EuroBasket 2019: Utslagna i gruppspelFacit...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago