Hoppa till innehållet
Uppskjutna zonläger för U15
Uppskjutna zonläger för U15
18 januari 2021

Uppskjutna zonläger för U15

Landslagsverksamheten för U15 var tänkt att genomföras med 6 zonläger fördelade över Sverige, med 30 spelare av vardera kön på varje läger. Med anledning av de restriktioner som råder på grund av Corona-pandemin och en stor osäkerhet om zonlägren kommer kunna genomföras under sportlovsveckorna, har SBBF:s landslagsavdelning beslutat att skjuta upp dessa.

- Ett tråkigt men nödvändigt beslut. Av respekt för spelarnas och deras familjers planering av sportlovet kan vi inte vänta längre och med det läge vi har idag kunde beslutet bara bli detta”, säger Thomas Göransson, landslagskoordinator.

Den preliminära planen är att zonlägren istället ska genomföras i mitten av juni. Då detta ligger efter att skolorna har slutat kommer även vardagar kunna användas till zonlägren, vilket gör att zonlägren kan genomföras under en komprimerad tidsperiod. Det är också vid en tid då det inte stör spelarnas klubblagsverksamhet.

Därefter kommer ett första samlat landslagsläger med 30 spelare att genomföras under juli eller augusti och eventuellt även ett läger med 15 spelare som spelar den årliga U15-turneringen i Vejen i Augusti.

Ambitionen är att det här beslutet inte ska innebära någon minskning av landslagsverksamheten för U15, bara en förskjutning i tid, avslutar Thomas Göransson.

Alla coacher för ungdomslandslagen klara
Alla coacher för ungdomslandslagen klara
28 jan 2022

Efter ett arbete som pågått sedan början av hösten är nu alla coachstaber för...

Mulaomerović ny coach för Kroatien
Mulaomerović ny coach för Kroatien
25 jan 2022

Inför VM-kvalmatcherna mot Sverige har Kroatien bytt förbundskapten. Den...

Biljettinformation Sverige-Kroatien
Biljettinformation Sverige-Kroatien
21 jan 2022

Med nuvarande publikrestriktioner kommer antalet biljetter till...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago