Hoppa till innehållet
Herrlandslagets kvalmotstånd klart
Herrlandslagets kvalmotstånd klart
29 april 2021

Herrlandslagets kvalmotstånd klart

Herrlandslagets motstånd i förkvalet till VM-kvalet som avgörs i augusti står klart efter lottningen i Berlin under onsdagen. Österrike och Portugal hamnade i Sveriges grupp. De två bästa lagen i gruppen avancerar till VM-kvalet med start i november.

Under onsdagen genomfördes lottningen till VM-förkvalet i augusti. Tolv lag delas upp i fyra trelagsgrupper där de två bästa lagen går vidare till det stora VM-kvalet i november. Sverige var seedade i den första gruppen och kunde därmed redan innan lottningen vila tryggt i att man slipper Lettland, Montenegro och Makedonien.

Istället blev motståndet Österrike och Portugal. På världsrankningen är dessa länder Sverige hack i häl. Sverige ligger på 55:e, Österrike på 57:e och Portugal på 58:e plats. Österrikes största stjärna är NBA-centern Jakob Pöltl som i år snittar 8,5 poäng och 8,0 returer per match för San Antonio Stars, hans deltagande i förkvalet är emellertid inte bekräftat. Han deltog heller inte under EM-kvalet där Österrike förlorade alla matcher mot Ungern, Slovenien och Ukraina.  

Övriga stjärnor är Rasid Mahalbasic och ACB-spelaren Thomas Schreiner. Laget coachas av erkänt skicklige Raoul Korner, som till vardags huserar i MediBayreuth i BBL.

Portugal har en mycket positiv trend och spelar en väldigt snabb och fysisk basket med individuellt skickliga spelare, bland annat naturaliserade Sasa Borovnjak. De slog ut Belarus och Cypern för att ta sig till detta förkval.

Intressant lottning mot två länder som ligger väldigt nära oss i ranking. För vår del är detta mycket viktiga matcher för framtiden, och de kommer i en period där vi förhoppningsvis har goda chanser att få med de som staben vill ha med, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo.

Matchdatum är ännu inte fastslagna och det är heller inte klart om matcherna kommer att spelas hemma/borta som vanligt eller om de spelas i en bubbla.

U20-landslagen tillbaka på planen!
U20-landslagen tillbaka på planen!
26 jul 2021

12 augusti samlades U20-landslagen i Södertälje för en veckas träningsläger,...

Herrar U20 spelar Nordic U20 Cup
Herrar U20 spelar Nordic U20 Cup
20 jul 2021

Precis som DU20 kommer Herrar U20 den här veckan att spela...

Se Damer U20 spela träningslandskamper
Se Damer U20 spela träningslandskamper
19 jul 2021

Under kommande vecka spelar Damer U20-landslaget träningslandskamper i...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago