Hoppa till innehållet
Damlandslaget till Uppsala
Damlandslaget till Uppsala
12 november 2021

Damlandslaget till Uppsala

På söndag börjar damernas EM-kval i basket. Nu är det klart att en av landskamperna kommer att gå av stapeln på Fyrishov i Uppsala 24 november 2022, då Sverige möter Israel på hemmaplan.

˗ Vi spelade senast 2019 i Uppsala med herrlandslaget inför ett utsålt Fyrishov och det trycket som skapades då hjälpte oss till en storseger, det är klart vi hoppas att Uppsalapubliken även kan bära fram våra damer till en vinst, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare Svenska Basketbollförbundet. 

Det svenska damlandslaget gick till kvartsfinal i sommarens europamästerskap och siktar nu på att ta sig dit igen. Sverige spelar i samma kvalgrupp som Lettland och Israel, de sistnämnda står för motståndet i Uppsala. Svenskorna är högre rankade än Israel men har gjort en generationsväxling och en seger kommer att vara ett måste. För Sverige gäller det att vinna gruppen eller åtminstone bli en av de fem bästa tvåorna i EM-kvalet.

Svenska Basketbollförbundet, Uppsala Basket, Destination Uppsala och Fyrishov har en gemensam ambition om att kunna leverera en i riktigt bra evenemangsupplevelse som möjliggör för fler landskampsupplevelser i Uppsala i framtiden.

˗ Vi på Destination Uppsala gläds åt att landslag får ta en ordentlig plats bland övrig elit- och breddidrott i Uppsala. Det här ska bli en häftig resa att vara med på, säger Anna Lindström, chef Möten och Evenemang, Destination Uppsala. Tillsammans med förbundet och Uppsala Basket har vi flera år av samarbete att se fram emot med USM Final Four som ett återkommande evenemang, men i planen har det sedan länge funnits en gemensam ambition att addera landskamper. Nu blir det verklighet. Det känns kul!

Arrangörerna ser med tillförsikt fram emot hösten 2022 och hoppas att man får möjlighet att välkomna till en fullsatt arena och ge såväl uppsalabor som inresta besökare en bra basketupplevelse.

 

För mer information, kontakta gärna:
Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala
Tel 076-76 18 335, mail anna.lindstrom4@uppsala.se   

 

Johannes Wohlert, Kommunikationsansvarig/Head of communications, Svenska Basketbollförbundet
Tel 08-699 63 07 / 0704-35 99 25, mail johannes.wohlert@basket.se

 

Följ med Moose Nation till Finland!
Följ med Moose Nation till Finland!
17 maj 2022

Den 30 juni fortsätter herrlandslagets VM-kval med bortamatch mot Finland....

Damlandslaget samlas för juniläger
Damlandslaget samlas för juniläger
10 maj 2022

Årets första damlandslagstrupp kallas till läger 11-15 juni, och...

Köp föreningsbiljetter till Sverige-Slovenien
Köp föreningsbiljetter till Sverige-Slovenien
11 apr 2022

Nu kan du säkra föreningsbiljetterna till sommarens häftigaste sommarens...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago