Hoppa till innehållet
Taylor och Pantzar spanska mästare!
Taylor och Pantzar spanska mästare!
21 juni 2019

Taylor och Pantzar spanska mästare!

Jeffery Taylor och Melwin Pantzar är spanska mästare - det står klart efter att Real Madrid vunnit den fjärde finalmatchen mot Barcelona. Taylor spelade nästan 19 minuter i den sista finalen och stod som vanligt för ett avgörande försvarsarbete.

Foto: Bildbyrån

Det blev vinst på bortaplan i klassiska Palau Blaugrana inför 7301 åskådare. Real Madrid gick på knock direkt när Rudy Fernandez satte tre raka trepoängare och gav Madrid ledningen med 8-19 efter bara sex minuter.

Barcelona vägrade dock ge sig och kämpade sig tillbaka in i matchen och ledde faktiskt en kort stund i den andra perioden. Men den franske point guarden Thomas Heurtel, som varit fantastisk i andra finaler, hade slut på bensin. 

Det går dock inte att komma från att hur mycket fire power Real Madrid än har så är det deras försvar som avgör detta. Jeffery Taylor, som faktiskt blev hela EM:s skyttekung 2013, gör bara två poäng i hela matchen men är så viktig i försvaret för coach Pablo Laso att han spelar 19 minuter, lika mycket som storstjärnan Anthony Randolph och mer än legenden Sergio Llull.

Taylor har precis kritat på en 3-årig förlängning med den spanska mästarklubben och det är väl bara ett eventuellt NBA-kontrakt som kan locka honom från klubben.

19-årige stortalangen Melwin Pantzar från Märsta finns också med i Real Madrids trupp men var inte ombytt i finalen.

Real Madrid tog sitt 35:e spanska mästerskap och är med det överlägsen etta i Spanien. Barcelona ligger på andra plats med 18 nationella guld.

 

 

Ackreditering till EM-kvalet öppen
Ackreditering till EM-kvalet öppen
17 jan 2020

24 februari spelar herrlandslaget EM-kvalmatch mot Turkiet i Ericsson Globe...

Herrarnas utlandskoll 2020
Herrarnas utlandskoll 2020
16 jan 2020

Den första utlandskollen för 2020 och vi kommer att fokusera på de spelare...

Herrlandslagets trupp till EM-kvalet uttagen
Herrlandslagets trupp till EM-kvalet uttagen
16 jan 2020

Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut landslagstruppen som ska fortsätta...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago