Hoppa till innehållet
Utlandskollen - Eldebrink levererar!
Utlandskollen - Eldebrink levererar!
14 oktober 2019

Utlandskollen - Eldebrink levererar!

I veckans Utlandskoll har Regan Magarity och Abigail Glazomic och Elin Eldebrink nu klivit på plan för första gången denna säsong. Och den sistnämnda har direkt visat att hon kan hålla i taktpinnen i Euroleaguelaget Bourges Basket.
 
Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån
 
 
 
 
Louice Halvarsson
Lollo spelar i franska Tarbes med Francois Gomez som coach. I matchen mot Villeneuve d'Ascq blev det vinst med 68-62. Lollo hade 17 poäng och 4 returer på 30+ minuter och ser ut att vara i alldeles strålande form. 
 
Elin Eldebrink
Startar för franska stjärnlaget Bourges där bland annat EuroBasket MVP 2017 Ana Dabovic från Serbien också spelar.  I den första matchen blev det en oväntad förlust mot La Roche Vendee. Elin gjorde 8 poäng, tog 5 returer och dishade ut 4 assists. I den andra matchen blev det vinst mot Euro Cup-laget Landes med 80-65. Drog mest fouls av alla i laget och 8 poäng, 7 assist och 3 returer. 
 
- Det var skönt att vi äntligen fick spelet att stämma efter två raka förluster. En i supercupen och en i ligan. En tuff och fysisk match som alla matcher i franska ligan. Nu börjar Euroleague på onsdag så det var viktigt att få en vinst och självförtroende inför matchen mot Venedig på onsdag, säger Elin Eldebrink. 
 
Absolut!
”Det var skönt att vi äntligen fick spelet o stämma efter två raka förluster. En i supercupen o en i ligan. En tuff och fysisk match som alla matcher i franska ligan. Nu börjar eurolageue på onsdag så va viktig att få en vinst och självförtroende inför matchan mot Venedig på onsdag.” Drammeh
TTT Riga spelar Euroleague och ska inte ha några problem i den inhemska lettiska ligan. Kauno Aistes krossades i helgen med 97-51 och Binta Drammeh, eller som hon heter på lettiska, Binta Drameha, stod för hederliga 16 poäng, 6 returer och 6 assist. Redan på onsdag blir det sju resor tuffare dock, då inleds nämligen Euroleaguesäsongen och giganterna USK Prag står för motståndet. Boka också in den 30 oktober för då ställs Bintas TTT Riga mot Elin Eldebrinks Bourges i Euroleague!
 
 ------------------------------------------------------------------
 
Abigail Glomazic
Abigail har gjort debut i den polska ligan för sitt Wroclaw. Facit blev 9 poäng och 2 assist, kom från bänken och spelade 21 minuter i vinsten mot Widzew 70-53.
 
Danielle Hamilton Carter
Danielle följde upp den första matchen i Slovakien med att ännu en gång göra mer än 20 poäng. Det blev just 20 poäng denna gång men tyvärr föll hennes lag Piestanske med 69-72.
 
Paulina Hersler
Startade för serieledande Celje och gjorde ännu en fin match. 10 poäng, 9 returer i vinsten mot Triglav. 
 
Ellen Nyström och hennes Gipuzkoa hade en tuff dag på jobbet. Förlust med 45-67 mot Girona och Ellen sänkte två straffkast på 17 minuters spel. 
 
Regan Magarity gjorde 4 poäng och tog 5 returer i sin proffsdebut i Turkiet. Inför 1700 åskådare vann hennes Hatay på bortaplan mot Mersin efter förlängning.
 
Vi fortsätter i Turkiet där Maria Gültekin spelar i andraligan. Hon spelade 39 minuter och gjorde 16 poäng i 54-58-förlusten mot Emlak Konut.
 
 
3x3-stjärnan Elin Gustavsson gjorde 6 poäng när hennes Cadi La Seu slog Promete med 78-59. Gustavsson är seniorlandslagsspelare för Sveriges 3x3-landslag på somrarna.
 
 
 
Övriga spelare
 
Kalis Loyd är fortsatt skadad i handen.
 
Klara Lundquist spelade inte i helgen pga sjukdom. Hennes Montpellier tog dock en meriterande seger mot ASVEL.
 
Amanda Zahui har inte startat sin säsong ännu.
 
Frida Eldebrink och Nathalie Fontaine har ännu inte anslutit till något lag.

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago