Hoppa till innehållet
Utlandskollen - Tobias Borg imponerar i Spanien
Utlandskollen - Tobias Borg imponerar i Spanien
14 oktober 2019

Utlandskollen - Tobias Borg imponerar i Spanien

Fortsatt produktion på hög nivå av svenskarna. Tobias Borg har kapat åt sig en viktig position i Real Betis, Jerebko och Taylor vinner i Euroleague och Elijah Clarance var hundraprocentig från golvet i Holland.
 
Foto: Bildbyrån
 
 
 
 
Tobias Borg
Det verkar som om Tobias Borg gjorde helt rätt som ifjol gick ned en division för att signa med Real Betis. Laget vann LEB Oro och Tobias var en av de viktigaste spelarna. I år har han bibehållit sin position i laget även fast de nu spelar i ACB. Mot Zaragoza startade han och gjorde 7 poäng samt tog 4 returer på 26 minuters spel. Matchen förlorades dock (69-71).
 
Jonas Jerebko
Jerebko startade och gjorde 13 poäng i vinsten mot Jenisej i VTB-ligan. Jenisej hade fått en flygande start och besegrade CSKA Moskva i omgången innan så det var en meriterande seger.
I Euroleague blev det ännu en vinst för Khimki. Baskonia besegrades med 79-76 och Jerebko stod för 2 poäng och 4 returer på 17 minuters spel - delvis begränsad pga foulproblem. 
 
Elijah Clarance
Den Bosch stod för en riktig slakt när man besegrade Amsterdam med 103-57 i den holländska ligan. Elijah Clarance startade och var hundraprocentig i 2FG. 15 poäng och 7 assist blev det för Malmösonen!
 
-----------------------------------------------------------------
 
Viktor Gaddefors
Startade för Antibes Sharks och tog inga skott men stod för 5 returer, 4 assists och 2 steals i förlusten mot Nancy i franska Pro B.
 
Ludde Håkanson
Stelmet Zielona Gora förlorade med 92-82 mot Torun i den polska ligan. Ludde Håkanson kom in från bänken, fick 20 minuter och hann med 13 poäng och 3 assist. Tyvärr bokförd för 6 turn overs också. I VTB-ligan gjorde Ludde 10 poäng i vinsten mot Avtodor.
 
Jeffery Taylor
6 poäng och 6 returer blev facit för Jeffery Taylor mot Maccabi Tel Aviv. Lägg därtill strålande försvar och 2 assists så förstår ni hur viktig Taylor är för Real Madrid. Taylor stod över matchen i ACB mot Fuenlabrada som "los Merengues" (marängerna) vann enkelt.
 
William Magarity
William Magarity var tillbaka i startfemman och spelade 21 minuter i förlusten mot Estudiantes (79-87). Magarity gjorde 4 poäng, tog 5 returer och stod för 3 blockar!
 
William Magarity stod för 3 blockar mot Estudiantes.
 
Chris Czerapowicz
Förlust för Obradoiro mot Teneriffa men 12 poäng, 2 returer och 2 assist för Chris Czerapowicz från bänken. Chris var nästan 100%-ig i sitt skytte. Nick Spires fick fem minuter och hann med 2 returer, Nick har sett lite speltid den sista tiden och förhoppningsvis vänder det för honom snart.
 
Mer nordiskt i denna match. Finlands shooting guard Sasu Salin gjorde 13 poäng för Teneriffa och Danmarks stora stjärna Gabriel "Iffe" Lundberg gjorde 11 poäng för Teneriffa.
 
I spanska andradivisionen LEB Oro hittar vi Johan Löfberg och Alexander Lindqvist. De spelar för Palma som ligger på Mallorca och lever det tuffa proffslivet. Coachen heter Felix Alonso som tidigare coachat Nässjö i SBL. Mot Alicante blev det seger med 75-74. Johan Löfberg startade och stod för 12 poäng och 5 returer medan Alexander Lindqvist gjorde 4 poäng och tog 4 returer. 
 
 
Marcus Eriksson var skadad när hans ALBA Berlin slog Andolu Pilsen med 106-105 i Euroleague. Glöm inte att du kan följa Euroleague på Viasat! 
 
Simon Birgander spelade inte eftersom han har gjort en mindre knäoperation som tvingar honom till vila en vecka. Simon har haft problem med menisken sedan förra säsongen och läkarteamet i Spanien hoppas nu att denna operation ska lösa detta.

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago