Hoppa till innehållet
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 januari 2020

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris var nämligen bästa poängplockare för hemmalaget. Erik Rush gjorde en double-double i Italien och Ludde sänkte 15 poäng i VTB. Jerebko gjorde en kanonmatch för Khimki Moskva i Euroleague, läs veckans utlandskoll!

 

GUARDS

 TOBIAS BORG 

Snitt i Real Betis (SPA)
6.4 poäng
2.4 ret
0.9 ass
 
Tuff match för Real Betis mot storlaget FC Barcelona som slutade i förlust. Positivt är Tobias inte kommer att bli chockad i EM-kvalet, han spelar mot högsta europeiska motstånd varje kväll. 3 poäng och 1 retur gjorde Södertäljesonen mot katalanerna.
 

LUDDE HAKANSON

Snitt i Stelmet Zielona Gora (POL)

Polska ligan    VTB
10.5 poäng       11,3 poäng
2.2 ret               2.8 ret
5.9 ass              4.8 ass

Ludde Håkanson stod för 15 poäng, 3 returer och 5 assist i VTB-matchen mot Astana från Kazhakstan. Det blev dock förlust med 92-80. Ludde spelade 27 minuter från sin point guardposition. 
 
Han har gått upp till nionde plats i den polska assistligan, bara 1 assist per match från förstaplacerade Jay Threatt.
 
 

 Charles Barton Jr

Gmunden (ÖST)
6 poäng
1 ret
3.5 ass
 
Gmunden studsade tillbaka efter förra förlusten och vann med hela 115-85 mot St Poelten. Charles loggade 23 minuter och hann med 7 poäng och 2 assist. Tyvärr 0/4 från trepoängsland annars hade det kunnat bli mer!
 

   Melwin Pantzar

Monaco U21 (FRA)
Hela 25 poäng för Melwin Pantzar i den klara vinsten mot Levallois U21. Melwin var 8/8 från straffkastlinjen och var klart bäste spelare för AS Monaco.
 

  Olle Lundqvist

Snitt i Real Canoe (LEB Oro, Spa):
9.5 poäng
4.7 ret
2.4 ass
 
20-åriga Olle Lundqvist är en playmaker från Jämtland som äntligen fått vara skadefri. Efter att ha haft några matcher med 20+ poäng har motståndarna fått upp ögonen för talangen men han snittar ändå 10 poäng per match. 
 
Tyvärr blev det förlust mot topplaget Valldolid som coachas av förbundskapten Hugo Lopez men Olle gjorde ett bra intryck på spanjoren. 8 poäng och 7 returer på ett topplafg i LEB Oro skvallrar om kvalitet.
 
 

FORWARDS

   Marcus Eriksson

 Snitt ALBA Berlin (TYS)
 
Bundesliga      Euroleague
11,4 poäng        10.9 poäng
1.9 ret                 2.0 returer
0.9 ass                 0.8 ass
 
 
ALBA Berlin tog sin elfte seger i Bundesliga mot Merlins Crailsheim och Marcus gjorde 11 poäng (3/6 trepoängare). Värre var det i Euroleague, det gick helt åt skogen borta i Kaunas. Förlust med 104-80 efter att ha blivit helt överkörda i första halvlek. Marcus gjorde 7 poäng och hade 2 steals men det räckte inte långt mot ett inspirerat Zalgiris Kaunas. AIK Basket hade ett gäng ledare på plats och träffade Marcus efter matchen.
 
 

   Viktor Gaddefors

Snitt Antibes Sharks (FRA2)
8.0 poäng
6.3 ret
2.1 ass
 
Antibes öde är allt spännande att följa, senast blev det vinst mot St Quentin och nu är klubben uppe på nionde plats i tabellen. Riktigt bra insats av Viktor med 12 poäng, 3 assist och 2 returer. 
 
Viktor Gaddefors är en viktig pjäs för klubben med sitt totalspel och allmänna krigarinställning, men lita på att det är atletiska spelare i franska andradivisionen så det är inte bara att kötta. 
 
Noterbart är att BC Luleås förre spelare Jaruan Burrows droppade 32 poäng i Pro B och blev Player of the week.
 
 

Alexander Lindqvist

Snitt Palma (LEB Oro, Spa):
6.4 poäng
2.1 ret
0.5 ass
 
Palma var favorit till att vinna LEB Oro inför säsongen och visst är laget med i toppen. Endast vinnaren av serien går direkt upp i ACB dock och Palma ligger nu delad tvåa! Alexander Lindqvist kommer in från bänken och bidrar med skytte och playmaking skills. I senaste vinsten mot Palencia blev det 4 poäng och en assist på 11 minuters spel.
 
 

Johan Löfberg

Snitt Palma (LEB Oro, Spa):
12.8 poäng
3.6 ret
1.5 ass
 
Johan är en av LEB Oros främsta scorers och även i landslaget har han visat att han kan explodera offensivt. I den senaste vinsten mot Palencia gjorde Johan 11 poäng. 
 
Noterbart är även att fd Wetterbygdenspelare Kyle Rowley slog till med 16 poäng och 20 returer i LEB Oros förra omgång.
 

Chris Czerapowicz

Snitt Obradoiro (ACB, Spa)
9.0 poäng
3.8 ret
1.1 ass
 
Den bäste svenske poänggöraren i landslaget de senaste åren har en stor roll i Obradoiro och gjorde en toppmatch i vinsten mot Valencia senast! 15 poäng, 4 assist och 3 returer samlade han ihop.
 
 
Vill du veta mer om Chris Czerapowicz så läs intervjun med honom här.  https://basketlandslagen.se/nyheter/156--chris-czerapowicz-minus-the-silent-killer
 
 

 Denzel Andersson

Snitt i BC Luleå (SVE):
14.8 poäng
7.2 ret
1.9 ass
 
BC Luleå åkte på en förlust efter att vunnit fem raka matcher. Det var serieledande Borås som stod för motståndet. Denzel hade 13 poäng och 5 returer men det räckte alltså inte denna gång. Tuffa matcher väntar med Södertälje i SBL samt Borås i Svenska Cupens semifinal. 
 

Erik Rush

Snitt i Unieuro Flori (ITA2):
12.7 poäng
5.6 ret
2.8 ass
 
Han är en nyckelspelare i topplaget i italienska Serie A2 som är uppdelat i två divisioner, östra och västra. Borta från landslaget sedan EM2013 men kom tillbaka till förkvalet mot Danmark och Vitryssland, han tillför attacker mot korgen, returtagning och en tuffhet.
 
13 poäng och 12 returer senast är en stabil double-double för Erik och Unieuro Flori tog sin femte raka seger. Nu flåsar de serieledande Ravenna i nacken.
 
 

CENTRAR

 

William Magarity

Snitt i BAXI Manresa
ACB:               Snitt BCL:
7.3 poäng        10.0 poäng
3.3 ret             3.8 ret
0.4 ass            0.8 ass
 
Will Magarity spelade senast mot Euroleaguemästarna Real Madrid, hans lag Manresa gjorde en stark insats men förlorade med 75-80. 3 poäng och en retur för Will är helt klart under hans snitt. MEN han kom upp med Play of the Day när han blockade Real Madrids unge stjärncenter Usman Garubas dunkförsök!
 
 
I Basketball Champions League ligger Manresa på slutspelsplats men då måste de hålla belgiska Oostende bakom sig. Väldigt viktig match dessa lag emellan ikväll.
 
 

Nick Spires

Snitt Obradoiro (ACB, Spa):
1.5 poäng
2.0 ret
0.8 ass
 
Nick har tyvärr hamnat i coach Fernandez frysbox och får endast ströminuter för Obradoiro. Ankomsten av serben Dejan Kravic har inneburit att det inte blivit mycket över, Obradoiro har flera stora kvalitetsspelare vilket också inneburit att Czerapowicz fått spela försvar på guards. Vi vet hur viktig Nick har varit i landslagssammanhang, inte minst monstermatchen mot Turkiet samt mot Danmark i Malmö, sedan så vi hoppas att det blågula linnet fungerar som den dunderhonung det brukar för Nick.
 
 
 

Simon Birgander

Snitt i Joventut Badalona (SPA):
5.3 poäng
3.3 ret
0.3 ass
 
Sveriges näste dominante center spås han att bli av många. Han dominerade mot tyska NBA-centern Moritz Wagner i U20EM 2017 och spanjorerna tror stenhårt på honom, han har tyvärr haft otur med en skada i höstas som inte riktigt velat ge med sig. Bara tre matcher i ACB i år.
 
 
-----------------------
 

ÖVRIGA

 

Elijah Clarance

Snitt i Den Bosch (NED):
7,4 poäng
2,4 ret
2.9 ass

Elijah Clarance är kanske svensk baskets mest explosiva spelare och nästan ostoppbar i fast breaks. Han kommer in från bänken i Den Bosch som är ett topplag i Nederländerna. Clarance är reserv vid detta fönster.

7 poäng och 2 assist på bara 10 minuters spel senast för Elijah i vinsten mot Amsterdam, känslan är att speltiden behöver upp åtminstone till 17-18 minuter för att Elijah ska komma in i matcherna ordentligt.

 

 Jonas Jerebko

Snitt i Khimki Moskva (RYS)
 
Snitt VTB:                Snitt Euroleague:
9.2 poäng                 9,4 poäng
4.7 ret                      3.6 ret
1,7 ass                      1.7 ass
 
 
Jonas Jerebko - Khimki Moscow Region - EB19
 
 Jonas Jerebko glänste mot Baskonia. Foto: Euroleague
 
Kanoninsats av Jonas Jerebko mot Baskonia (som sponsras av ett spanskt vinföretag som också sponsrade Idrottsgalan igår). Trots Jonas 16 poäng, 6 returer och 3 assist blev det förlust, lite syndabock måste man dock utpeka Alexander Shved till som satte 3 av 15 (!) trepoängare. 
 
 

 Jeffery Taylor

 
Snitt i Real Madrid (SPA)
 
Snitt ACB:             Snitt Euroleague:
5.9 poäng               4.2 poäng
1.6 ret                    1.4 ret
0.8 ass                   1.3 ass
 
 
Jeffery börjar bli en veteran och kulturbärare i den spanska storklubben som driver på i Euroleague. Han är en av Europas bästa försvarare men skulle kunna explodera för 25 poäng tack vare sin fysik och lite underskattade skott om han hade haft den rollen. De har beslutat att inte släppa några spelare till EM-kvalfönstret i februari och vi får därmed vänta ytterligare på att få se Jeffery i det blågula linnet.
 
Någon som däremot kan komma till spel är Europas absolut bäste spelare just nu, Shane Larkin. Han sänkte 32 poäng för Anadolu Efes Istanbul i vinsten mot Jeffery Taylors Real Madrid senast. Turkiet jobbar på att få ett medborgarskap till honom lagom till matchen mot Sverige i Globen...

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago