Hoppa till innehållet
Uppladdningen mot EuroBasket fortsätter i Slovenien
Uppladdningen mot EuroBasket fortsätter i Slovenien
6 juni 2019

Uppladdningen mot EuroBasket fortsätter i Slovenien

Ikväll spelar damlandslaget borta mot Slovenien, som slog Sveriges gruppmotståndare Tjeckien för några dagar sedan. WNBA-draftade Regan Magarity gör debut och förbundskapten Gomez får förhoppningsvis fler svar inför EM.

Landslagssamlingen började för snart två veckor sedan med ett träningsläger i Södertälje. En vecka senare satte sig landslaget på ett flyg till Moskva för att spela två träningsmatcher mot Ryssland, inte direkt någon mjukstart. Men det är inte heller förbundskapten François Gomez avsikt:

– Vi har ett uttalat mål om att vinna matcher mot bra lag. 

Att slå bra lag är ett måste för den trupp som drömmer om att gå långt i EuroBasket 2019. Av träningsmatcherna att döma har Sverige en liten bit kvar på vägen, då resultatet blev två förluster med fyra respektive 14 poäng. 

– Vi lärde oss att vi kan spela på den här nivån, säger förbundskapten Gomez. Vi lärde oss också att matchen aldrig är över. I den andra matchen låg vi under med 30 men fortsatte ändå spela bra. Det var ett bra test för oss.

Sverige ska inte vara i toppform ännu. Idag är det ny träningsmatch mot Slovenien och på lördag mäts krafterna mot Storbritannien. Förberedelser är nyckelordet; att bygga ett lag som kan spela upp till sin potential och slå de allra bästa europeiska lagen. I de förberedelserna ingår också att välja rätt spelare, då det endast är tolv stycken som kommer ta plats i truppen som åker till Riga. 

Bland de spelarna finns fyra seniorlandslagsdebutanter: Regan Magarity, Fanny Wadling, Cajsa Uhrström och Abigail Glomazic. 

– De har sett bra ut, säger assisterande coach Francisco Pinto. De har gjort det de kan och vad de ska, sen är det en tuff konkurrens. Därför är de här två matcherna mot Slovenien och Storbritannien väldigt viktiga. De ska få visa upp sig och göra vad de kan.

Det är inte allting i lagbygget som handlar om pick and roll, returtagning och kontringsförsvar utan det gäller att laget skapar kemi och kan spela tillsammans också. Därför var laget iväg på en något udda aktivitet på tisdagseftermiddagen, för att bryta av studsandet ett litet slag. 

– Det var typ ett klättringsäventyr; klättra på träd, linor, ta sig från ett träd till ett annat på en skateboardbana. Det var väldigt utmanande och fysiskt -- kanske mest för oss coacher, säger coach Pinto. 

Fler utmaningar är att vänta för det svenska landslaget, både fysiska och mentala, men ju närmare EuroBasket 2019 vi kommer desto mer basket blir det. 

Ikväll spelar Sverige mot Slovenien, kl. 18.00. Vi återkommer med resultat och ifall matchen går att se. 

Vill du se bilder och video så följ damerna via Instagram Stories på www.instagram.com/basketse !

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago