Hoppa till innehållet
Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021
Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021
3 november 2020

Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021

Med ökad smittspridning i Sverige och runtom i Europa har landslagsavdelningen fattat beslutet att Sverige inte kommer att delta i turneringen Baltic Sea Basketball Cup 2-5 januari.

Turneringen spelas varje nyår i Estland, med U16- och U18-landslag från Sverige, Finland, Estland och Lettland. Men under rådande omständigheter ser landslagsavdelningen att det inte är försvarbart att skicka ett stort antal spelare och ledare till Estland, med de smittorisker detta innebär med resa och boende. Dessutom skulle det också innebära stora ökade kostnader att delta, med extra övernattningar på grund av karantän, kostnader för covid-tester och högre krav på boende för att hålla rätt avstånd.

- Det är en lång tradition som nu behöver pausas, när våra U16 och U18-landslag inte kommer kunna spela Baltic Sea Basketball Cup. Väldigt tråkigt, framförallt för våra spelare och ledare. Men beslutet är välgrundat och behövde fattas, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Södertäljelägret
Gällande Södertäljelägret som genomförs varje år under mellandagarna 27-30 december, så planerar landslagsavdelningen för att kunna genomföra lägret på ett säkert sätt, men samtidigt förhålla sig till rådande och kommande restriktioner.

I dagsläget råder förhöjda restriktioner i Region Stockholm, dit Södertälje hör. Restriktionerna gäller fram till den 19 november, men kan förlängas. Landslagsavdelningen kommer också att ha 19 november som senaste datum för beslut om lägret genomförs eller inte.

- Vi kommer göra allt vi kan för att ha Södertäljelägret på ett coronasäkert sätt under mellandagarna, men så som situationen är just idag ser det också ut att vara i farozonen, resonerar Joulamo.

Utlandskollen tillbaka!
Utlandskollen tillbaka!
5 okt 2020

Louice Halvarsson regerar i Occitanien med Regan vid sin sida, Kalis Loyd och...

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago