Hoppa till innehållet
Vi tycker om att spela tillsammans
"Vi tycker om att spela tillsammans"
29 maj 2021

"Vi tycker om att spela tillsammans"

Marco Crespi tyckte att det finns mer att jobba på men var ändå nöjd med flera saker efter den första matchen mot Tjeckien. - Mest nöjd är jag med att vi ser ut att tycka om att spela basket tillsammans, säger Crespi efter segern.

Sverige vann med 62-50 över Tjeckien med flera spelare borta medan tjeckiskorna hade alla sina bästa spelare med. Men resultatet är mindre viktigt i en träningsmatch. - Jag bryr mig inte om slutresultatet, jag bryr mig om hur vi spelar. Sedan hänger ju det ju ofta ihop såklart, spelar du bra basket har du större chans att vinna, fortsätter Crespi.

Träningsmatcherna handlar dock inte bara om att spela ihop laget inför EM. Det är också en möjlighet för spelare att utvecklas och få nödvändig erfarenhet inför framtiden. Och självklart vill Crespi se vilka som kan ta de sista platserna i EM-truppen.

 

In med Hersler och Vesterberg

Inför dagens match mot Tjeckien byter Crespi därför ut två av insidespelarna. Det är ju just på denna position Sverige har fått flera skador och det är där Crespi måste hitta rätt.

- I dagens match får Elin Gustavsson och Allis Nyström vila, istället kommer Paulina Hersler och Josefin Vesterberg in, säger Crespi.

Den enda insidespelaren som får spela båda matcher är 17-åriga Emma Johansson. - Hon är så pass ung att dessa matcher är oerhört viktiga för hennes utveckling som spelare, det är viktigt att hon får dessa minuter för framtiden, avslutar Crespi.

Dagens match mot Tjeckien spelas kl 13:00 i Prag.

Utlandskollen tillbaka!
Utlandskollen tillbaka!
5 okt 2020

Louice Halvarsson regerar i Occitanien med Regan vid sin sida, Kalis Loyd och...

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago