Hoppa till innehållet
Hugo Lopez lämnar
Hugo Lopez lämnar
24 augusti 2021

Hugo Lopez lämnar

Hugo Lopez kommer inte att fortsätta som sitt uppdrag som svensk förbundskapten efter matcherna i VM-kvalet i Portugal. Svensk Basket vill rikta ett stort tack till Hugo Lopez och önskar honom all lycka till i hans fortsatta karriär.

Hugo Lopez kom in hösten 2019 när Sverige spelade förkval till EM-kval mot Danmark och Belarus. Tack vare segrar hemma mot Danmark och Belarus tog han laget till EM-kvalet där Turkiet, Nederländerna och Kroatien dock blev för svåra motståndare. Under denna tidsperiod har Lopez lotsat in flera spelare i seniorlandslaget som tidigare inte varit med, vilket har givit Sverige en bredare topp och som dessutom var en del av hans arbetsbeskrivning.

 

Hugo Lopex är tacksam

Hugo Lopez vill första och främst uttrycka sin tacksamhet för åren han har varit förbundskapten.

– Det var dags att gå skilda vägar eftersom mitt nya jobb som coach i den japanska ligan omöjliggör mitt uppdrag som förbundskapten i Sverige. Jag skulle vilja tacka Fredrik Joulamo, Johan Stark, Mats Carlson och Susanne Jidesten för förtroendet. Jag har i spelarna och den övriga coachstaben skapat relationer som jag alltid kommer att bära med mig. Jag vill också tacka alla svenska fans som slöt upp på våra matcher, var jag än är i världen framöver kommer jag alltid heja på det svenska landslaget.

 

Fredrik Joulamo tackar och ser framåt 

 Generalsekreterare Fredrik Joulamo kommenterar beslutet:

-  Vi vill verkligen tacka Hugo för hans tid hos oss och önskar honom all lycka till i sitt nya uppdrag. Vi känner alla en besvikelse över att ha missat EuroBasket 2022 men ingen bär ensamt ansvar för det, vi står bakom varandra och är medvetna om att oavsett vem som coachar är vi beroende av att våra bästa spelare kan delta, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

 

Framtiden

Svenska Basketbollförbundet avser att inom kort presentera hur landslagsverksamheten för herrar och damer kommer att bedrivas i framtiden.

Eftersom herrlandslaget vann sin kvalgrupp i Portugal kommer Sverige att delta i VM-kvalet med start i november. VM-kvallottningen hålls fredagen den 31 augusti.

 

 

Biljettsläpp Sverige - Israel i Stadium Arena
Biljettsläpp Sverige - Israel i Stadium Arena
20 sep 2022

Israel står på tur för Sverige i nästa hemmamatch i basketens VM-kval, den 13...

Dags för 3x3 U17-EM!
Dags för 3x3 U17-EM!
1 sep 2022

Efter det historiska avancemanget från EM-kvalet, är det i helgen dags för...

Borg, Pantzar bakom svensk vinst
Borg, Pantzar bakom svensk vinst
28 aug 2022

Tack vare en explosiv andraperiod, som Sverige vinner med 15-28, kunde...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago