Hoppa till innehållet
Sverige utan chans mot Serbien
Sverige utan chans mot Serbien
4 juli 2019

Sverige utan chans mot Serbien

Sverige kom in med högt självförtroende och drömmar om medaljer efter en fin insats i åttondelsfinalen mot Lettland. I kvartsfinalen visade Serbien direkt att de var flera klasser bättre denna kväll och nu måste Sverige snabbt ställa om för en placeringsmatch på lördag.

Serbien gjorde mot Sverige vad Sverige gjorde mot Lettland.  Halvvägs genom andra perioden sätter Serbien tre raka trepoängare och korkar upp en 18-poängsledning, vilket skulle visa sig bara vara början på en väldigt lång kväll för Sverige. I halvtid leder hemmalaget med 22 poäng, när Sverige har 21 poäng och 16 turnovers.

– Serbien var väldigt aggressiva direkt från start och jag kände att vi aldrig riktigt kunde komma in i vårt anfall och inte utföra vår gameplan. Deras aggressivitet var den stora skillnaden, säger Regan Magarity.

Det som hände på plan var det värsta av alla tänkbara scenarion: Serbien styrde matchen helt och hållet genom att direkt sätta press på Sverige över hela plan, skicka smarta dubblingar och reta fram turnovers, som varit Sveriges stora akilleshäl under denna turnering. Sverige fick inte ens chans att komma till avslut.

– Serbien är ett väldigt bra offensivt lag men idag visar de att de också är bra i försvaret, med tuffhet och de spelar väldigt smart, säger svenske förbundskaptenen François Gomez.

Ana Dabovic var speciell när hon satte 19 poäng på under 22 minuters speltid och bara 12 skottförsök. Men Serbien visade också upp sin fenomenala mångsidighet när hela åtta spelare satte minst en trepoängare. Totalt blev det 14 treor på 26 försök för Serbiskorna – 54 procent!

Ljusglimtarna i det svenska landslaget var få, men Regan Magarity fortsatte att imponera i sitt första mästerskap när hon noterade 11 poäng, 5 returer, 2 steals och 2 blockar.

Imorgon måste Sverige vakna upp till en ny dag, se solen gå upp på nytt och förbereda sig inför en match mot Ryssland på lördag. Jakten på medaljer må vara över men en vinst på lördag innebär att Sverige blir ett av sex lag från EuroBasket 2019 som kniper en plats i kvalturneringen, som kan ge en biljett till OS i Tokyo 2020.

Serbien-Sverige, 87-49 (21-12, 22-9, 21-12, 23-16)

Poäng, Sverige: Frida Eldebrink 12, Regan Magarity 11, Amanda Zahui 9, Kalis Loyd 7, Klara Lundquist 5, Binta Drammeh 3, Ellen Nyström 2.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago