Hoppa till innehållet
Framtidslandslagen samlas för första gången
Framtidslandslagen samlas för första gången
31 juli 2019

Framtidslandslagen samlas för första gången

5-11 augusti samlas för första gången våra framtidslandslag på seniorsidan, för läger och träningslandskamper mot nordiska grannländer. Damerna kommer att vara i Lund, och herrarna i Östersund. Här är spelarna som kallats till lägren.

Under våren presenterades landslagssatsningen Framtidslandslag senior, för att minska glappet mot seniorlandslagen och för att få bättre koll på vilka som står näst på tur att representera Sverige på seniornivå.

Coachstaberna för damerna är head coach David Visscher och assisterande coacher Viktor Bengtsson, Telge Basket och Mikael Johansson, RIG Luleå. För herrarna är det BC Luleås Peter Öqvist som är head coach, och kommer jobba tillsammans med assisterande coacherna Panagiotis Nikolaidis, Köping Stars och Boris Balibrea, Wetterbygden Stars.

På måndag 5 augusti inleds framtidslandslagens träningsläger i Lund för damerna, respektive Östersund för herrarna. Träningslägret avslutas med landskamper på helgen. Damerna kommer att spela träningslandskamper mot Danmark, och herrarna tar sig an Norge. Alla matcherna kommer att sändas på SolidSport.

I Framtidslandslag Senior dam är det en blandning av intressanta spelare som blivit kallade, några som redan gjort sig ett namn i antingen SBL dam, på college eller som proffs.

Två spelare i truppen har redan gjort debut i seniorlandslaget, Matilda Claesson och Ellen Åström, och som är med aspirerar om platserna till det stundande EM-kvalet.

Kallade spelare till Framtidslandslag senior dam (5-11/8)

Adriana Camber, Linnea Rosendal, Amanda Kantzy, Louise Noaksson, Anna Dahl, Matilda Claesson, Ellen Åström, Mikaela Gustafsson, Fanny Wadling, Sandra Hansson, Felicia Ponturo, Sofia Hägg, Ida Andersson, Veronika Mirkovic.

Reserver: Amanda Söderqvist, Crystel Bittar, Anna Lundquist, Raushan Gültekin, Anna Stern

 

I Framtidslandslag senior herrs trupp med kallade spelare är flertalet från lag i SBL herr. Två spelare kommer från collegespel, Kevin Senghore Peterson och Sheriff Drammeh. En spelare i truppen har redan gjort seniorlandslagsdebut med herrlandslaget, Tim Schüberg.

På herrsidan har också en extra spelare kallats in, nämligen RT Guinn.
38-årige Guinn kom till Jämtland Basket inför den senaste säsongen, och blev under våren svensk medborgare. Kanske inte den spelaren man förväntar sig att se i ett framtidslandslag, men det finns en förklaring.

- Framtidslandslagen består ju av två kategorier spelare: De som kan bli aktuella för seniorlandslag till 2021 och framtiden, samt de som kan komma att kallas in under FIBA:s fönster kommande EM-kval, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo.

- RT är en spelare som vi vill titta lite extra på i landslagssammanhang, och vi har därför en gyllene chans att göra det på hans hemmaplan i Östersund.

Kallade spelare till Framtidslandslag senior herr (5-11/8)

Albin Häll Eriksson, Kevin Senghore Peterson, Alexander Larsson, Mikael Axelsson Kaltak, Anes Zekovic, Niklas Larsson, Anton Kobylak Berglund, RT Guinn, Daniel Hansson, Sheriff Drammeh, Daniel Johansson, Simon Gunnarson, Felix Terins, Tim Schüberg.

Reserver: Michiel Peterson, Jonathan Peleg, Gustav Hansson, Lukas Bergäng, Nathan Dawit, Henrik Jädersten. 

 

Matchtider: Träningslandskamper
Lördag 10 augusti
15:30 Framtid dam, Sverige-Danmark, Eoshallen, Lund
17:30 Framtid herr, Sverige-Norge, Östersunds Sporthall

Söndag 11 augusti
12:30 Framtid dam, Sverige-Danmark, Eoshallen, Lund
14:30 Framtid herr, Sverige-Norge, Östersunds Sporthall

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago