Hoppa till innehållet
Het landskamp till Malmö
Het landskamp till Malmö
1 oktober 2019

Het landskamp till Malmö

Sveriges hetaste landslag just nu är utan tvivel det svenska damlandslaget i basket. Efter sommarens succé i EM för Amanda Zahui och company är det nu äntligen dags för en hemmalandskamp. Svenska Basketbollförbundet har valt att lägga matchen mot Montenegro den 17 november i Kalis Loyds hemstad Malmö.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag kan knappt tro att det är sant, Isstadion kommer att vara "on fire", skrattar Kalis Loyd.
 
När damlandslaget i fjol slog det svenska publikrekordet med dunder och brak på Hovet var 29-åriga Kalis Loyd en av de bärande spelarna. I sommarens EM var hon gnistan som tog Sverige till kvartsfinal och hon blev snabbt en publikfavorit. Nu får hon möjligheten att slå publikrekordet i sin hemstad när SBBF tillsammans med Malmö stad väljer att spela i Isstadion som tar över 5000 personer.

- Jag blev klart avundsjuk på Elijah Clarance som fick göra sin debut i Malmö i vintras och då väcktes tanken att kanske... Jag hoppas att hela Malmö och Basketsverige sluter upp och hejar fram oss, och tar chansen att se världsspelare som Amanda Zahui och tvillingarna Eldebrink, fortsätter Loyd.  

Malmö Stad ser fram emot att återigen få vara värd för en internationell basketlandskamp och är stolta över att denna gången få önska damerna välkomna till staden. Senast i februari fyllde herrlandslaget Baltiska hallen och publiken fick se en mycket spännande match mot Danmark. 

- Att Svenska Basketbollförbundet återigen väljer Malmö som spelort är ett kvitto på att vår och Malbas organisation gör många bra saker. Vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet med SBBF och Malbas för att göra Malmö stad till ett naturligt inslag i svensk basket, säger Attila Juhasz, evenemangschef Malmö Stad.

Matchen blir också hemmadebut för den nya förbundskaptenen Marco Crespi. den 57-årige italienaren har både en femteplats i OS och ett EM-guld på meritlistan och är kanske den ende som kan matcha Amanda Zahuis energi. Han ser fram emot matchen i Malmö.

- Jag mötte Sverige som förbundskapten för Italien i Borås och det var fantastisk atmosfär i hallen. Jag lovar att publiken i Malmö kommer att få se mycket känslor och passion på golvet och gå hem laddade med energi, säger Marco Crespi.

SBBF samarbetar med den lokala basketföreningen Malbas för andra gången på kort tid.
- Malbas har gjort en lång resa på kort tid och vänt klubben från ekonomisk kris till att vara en modern, växande och jämställd idrottsförening med stabil ekonomi. Att vi än en gång för förtroendet att vara medarrangör och erbjuda, inte bara Malmöpubliken utan hela södra Sverige, en högklassig basketupplevelse är ett kvitto på att vi levererar och gör saker och ting rätt, säger Katarina Olsson, klubbchef Malbas.

Sverige har förutom Montenegro även Israel i gruppen mot vilka Sverige inleder kvalet borta den 14 november. Dessförinnan samlas truppen i Malmö för träningar.
Biljetterna till matchen mot Montenegro 17 november släpps den 25 oktober.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago