Hoppa till innehållet
Binta tar över Riga - veckans utlandskoll.
Binta tar över Riga - veckans utlandskoll.
21 oktober 2019

Binta tar över Riga - veckans utlandskoll.

Bintas säsongsdebut i Euroleague gav oss gåshud, Kalis Loyds comeback var av högsta klass och Regan Magarity börjar samla double-doubles. Lägg till detta Maria Gültekins otroliga 33 poäng och ni förstår att vi myser i veckans utlandskoll.
 
 

Binta Drammeh gjorde hela 13 poäng i den första omgången av Euroleague mot starka USK Prag. Hon tog även 4 returer och dishade ut 3 assists och visar därmed att hon är stabil på allra högsta Europanivå. Matchen förlorade dock hennes TTT Riga med 66-73. - Lettiska ligan är inte särskilt stark men annars känns alltid riktigt bra här, säger Binta Drammeh.
 
Regan Magarity börjar ånga igång även i Europa nu. En double-double (15 poäng och 10 returer) stod hon för när Hatay slog Tsmoki-Minsk hemma i Euro Cup. Och det räckte inte där. I den turkiska ligan följde hon upp med ännu en double-double! Denna gång på bara 14 minuter...10 poäng och 11 returer mot stackars chanslösa Canik Belediye.
 
Kalis Loyd är tillbaka! Efter handskadan fick skånskan spela hela 38 minuter och hon var överallt. 7 poäng, 10 returer och 6 assist i den knappa förlusten mot Ellen Nyströms Gipuzkoa. - Givetvis glädjer det mig att jag är tillbaka på planen, önskar bara att det kunde ha blivit en vinst i övertid. Men tycker att vi spelade dåligt i första halvlek och det bidrog till förlusten. Vi måste spela 40 min för att vinna, sägr Kalis Loyd efter matchen.
 
Ellen Nyström gjorde en av sina bästa matcher för säsongen med 9 poäng och 6 returer när laget tog sin första seger i spanska ligan.
 
------------------------------------------------------------
 
 
Elin Eldebrink och hennes Bourges fick sämsta möjliga start i Euroleague. Förlust borta mot Reyer Venedig och Elin hade en riktigt tuff kväll. 2 poäng bara och flera turn overs. Revansch blev det i franska ligan med en bra vinst på bortaplan mot Charnay (77-70). Elin gjorde 10 poäng, tog 4 returer och hade 3 assists.
 
 
Maria Gültekin went OFF i turkiska andraligan...33 poäng och 8 assists i storvinsten mot Bayrakli! Maria sänkte 5 av 5 treor och spelade hela 39 minuter. Hennes Antalya har nu vunnit 2 och förlorat 2 matcher. 
 
Klara Lundquist spelade 13 minuter i Euroleague för sitt Montpellier mot ungerska Sopron. Matchen förlorades men Klara gjorde 3 poäng, tog 3 returer och en assist. Hon fick bara spela 2 minuter i vinsten mot Saint Amand i franska ligan men hann med att sätta en trepoängare.
 
Danielle Hamilton-Carter fortsätter att mörda i slovakiska ligan. 11 poäng och 16 returer blev det i den senaste vinsten mot Samarin. Danielle ligger femma i skytteligan och tvåa i returligan.
 
Abigail Glozamic har en viktig roll för polska Wroclaw. 10 poäng och 5 returer på 27 minuters spel blev det senast mot Enea Asz P. Wroclaw har inlett säsongen med två raka segrar.
 
Elin Gustavssons Cadi La Seu har spelat två matcher, en i Euro Cup och en i spanska ligan. Det blev två förluster. I Euro Cup stod franska Landes för motståndet där stålkvinnan Celine Dumerc spelar, ni vet hon som sänkte Sverige i EM-kvartsfinalen 2013. Elin gjorde 7 poäng och tog 4 returer på 18 minuter i förlusten (60-65). I spanska ligan blev det dock storstryk mot Gernika. Båda lagen stod på 3-1 inför matchen men Gernika vann med 20 poäng. Elin tog 7 returer och gjorde 2 poäng.
 
 
Amanda Zahuis säsong i Kina har ännu inte startat och Frida Eldebrink, Farhiya Abdi och Nathalie Fontaine har ännu inte anslutit till något lag.
 

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago