Hoppa till innehållet
Utlandskollen - Regan regerar i Europa (också)
Utlandskollen - Regan regerar i Europa (också)
28 oktober 2019

Utlandskollen - Regan regerar i Europa (också)

Regan Magarity fortsätter att stapla upp strålande siffror. 11 returer mot WNBA-centern Kiah Stokes och 23 poäng i Euro Cup imponerar. Elin Gustavsson gjorde 24 poäng i Euro Cup och Louice Halvarsson är i kanonform i Frankrike. Och det kommer mera...här är veckans utlandskoll.
 
Vid sidan av Amanda Zahui som inte har startat sin säsong i Kina ännu radar svenska insidespelare upp kanonmatcher i Europa. Regan Magarity, Louice Halvarssson, Elin Gustavsson denna vecka och både Paulina Hersler och Danielle Hamilton-Carter är nyckelspelare i topplag i den slovenska respektive slovakiska ligan.
 
 
 
Regan Magarity ställdes i turkiska ligan mot stjärnlaget Fenerbahce. Där spelar bland andra den startande point guarden för Spanien Anna Cruz, Ukrainas stjärna Alina Iagupova, Italiens Cecilia Zandalasini och Kiah Stokes. Fenerbahce vann med knappa 62-59 och Regan Magarity gjorde 6 poäng och tog 11 returer mot detta världsmotstånd. 
 
I Euro Cup spelade Hatay mot samma Ruzomberok som toppar den slovakiska ligan. Hatay vann med 85-65 och Regan Magarity blev bästa poänggörare med 23 poäng. 
 
Louice Halvarsson stod för ännu en toppmatch i den franska ligan när hennes Tarbes bortabesegrade Nantes. "Lollo" gjorde 16 poäng, 7 returer och 5 assist vilket också gjorde att hon hade högst effektivitetspoäng av alla spelare på planen. Halvarsson ligger nu sjua i skytteligan i LFB. 
 
Elin Gustavsson gjorde storsuccé för sitt Cadi la Seu. Vinst mot ungerska Miskolc med 94-72 på hemmaplan och Elin stod för hela 24 poäng! Hon fortsätter att spela fint för Cadi La Seu även i den spanska ligan. Hon startade i storsegern mot Al-Qazeres (91-50) och var 100%-ig från golvet. 7 poäng, 6 returer, 2 assist och 2 steals för Elin som är en av stjärnorna i vårt 3x3-landslag.
 
Elin Gustavsson gör här två av sina 24 poäng i Euro Cup för Cadi La Seu.
 
 
---------------------------------------------------------------------
 
Elin Eldebrink
Det var toppmatch mellan de båda franska Euroleaguelagen ASVEL Lyon och Bourges i söndags. Många tippar att detta är den kommande finalen. Efter en riktig batalj stod hemmalaget ASVEL som vinnare med 68-64. Elin Eldebrink var dock bästa poängplockare för Bourges med 15 poäng och spelade hela 31 minuter. I Euroleague går det fortsatt dåligt för Bourges. Stortorsk mot Prag med 30 poäng även fast Elin hade helt OK stats. 6 poäng, 4 returer och 3 assist. På onsdag möter Bourges Binta Drammehs TTT Riga!
 
Klara Lundquist
I det tredje franska Euroleaguelaget Montpellier hittar vi Klara Lundquist. Montpellier är Frankrikes femte största stad och här spelades en grupp i basket-EM 2015. Klara gjorde en kanonmatch i Euroleague mot polska Gdynia. 10 poäng och 2 assists i den knappa vinsten (77-73). Klara var 100%-ig (2 poängare och 2 trepoängare).  Mot bottenlaget i franska ligan Charnay gick det lite trögare för Montpellier men det blev vinst med 67-59. Klara spelade 16 minuter och gjorde 1 poäng, 1 retur och 1 assist.
 
Från SBL Dam ifjol till Euroleague i år. Klara Lundquist gjorde 10 poäng mot Gdynia och hann med att spela lite försvar också.
 
Tabellen i franska ligan LFB
 
# Lag P
1 MONTPELLIER (Klara Lundquist) 8
2 ROCHE VENDEE 8
3 LYON 7
4 TARBES (Louice Halvarsson) 7
5 BOURGES (Elin Eldebrink) 6
6 SAINT AMAND 6
7 BASKET LANDES 6
8 CHARLEVILLE MEZIERES 5
9 LANDERNEAU 5
10 NANTES 5
11 VILLENEUVE D'ASCQ 5
12 CHARNAY 4
Kalis Loyd
Det blev bara 18 minuter för Kalis Loyd mot Araski och hon hann med 2 poäng, 5 returer och 4 assists på den tiden. 4 fouls och några turn overs också tyvärr. Förlust med 4 poäng och Ensino suktar fortfarande efter sin första seger.
 
Ellen Nyström
Försmädlig förlust för Ellen Nyström och hennes Gipuzkoa när de föll borta mot topplaget Clarinos med 67-66. Det hade varit en riktig fjäder i hatten. Ellen slutade med en retur på 14 minuters spel.
 
 
Binta Drammeh sade i förra veckans Utlandskoll att den lettiska ligan inte var särskilt stark. Man kan väl säga att hon har visst fog för det uttalandet efter helgens vinst mot RSU med 107-40. Binta stod för 15 poäng och 7 returer på 25 minuters spel. I Euroleague är det dock andra bullar som vankas. Riga föll mot belgiska Castors Braine med 76-71 och är fortfarande utan poäng. Binta blev bästa poänggörare för TTT Riga med 16 poäng!
 
Binta Drammeh gjorde 16 poäng på Castors Braine i Euroleague.
 
 
Abigail Glomazics Sleza Wroclaw hade inga som helst problem mot Torun i den polska ligan. Vinst med 83-40 och Abigail gjorde 11 poäng, tog 5 returer och delade ut 4 assist i vinsten. Wroclaw ligger på sjätte plats med ett 3-1 record.
 
För Danielle-Hamilton Carter och hennes Piestanske gick på en nit på topplaget Ruzomberok. Slovakiska landslagsspelaren Mistinova gjorde 14 poäng för hemmalaget. Danielle gjorde 4 poäng och tog 6 returer i förlusten men Piestanske finns kvar på andraplats i tabellen.

Paulina Hersler gjorde 17 poäng och tog 7 returer när hennes lag Cinkarna Celje vann över Grosuplje i slovenska ligan på måndagskvällen, och förra veckan stod hon också för 17 poäng när hennes lag vann i WABA League.  
 
På coachsidan har vi Jesper Sundberg som head coach i engelska Leicester Riders. Riders är hittills 2-1 i ligan efter segrar mot Essex och Durham.
 
Maria Gültekins lag (Antalya 07, Turkiet) har inte spelat sedan den senaste rapporten. Frida Eldebrink, Nathalie Fontaine och Farhiya Abdi har inte anslutit till något lag ännu. Amanda Zahuis säsong i Kina startar den 23 november.

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago