Hoppa till innehållet
Elijah Clarance gör succé i Holland
Elijah Clarance gör succé i Holland
5 november 2019

Elijah Clarance gör succé i Holland

Elijah Clarance stormtrivs i Holland, Billy Magarity fortsätter leverera och hans Manresa har börjat vinna matcher och Ludde Håkanson är nyckelspelare i Polen. Här är veckans utlandskoll.
 
 
 
Elijah Clarance
Jag älskar min situation här i Holland, säger Elijah Clarance efter segern mot hittills obesegrade topplaget Leiden. Elijah var ett under av effektivitet med 11 poäng och 6 assists på 15 minuter (!). Den Bosch kliver därmed upp på tredje plats i holländska ligan.
 
Erik Rush
Kanonmatch av Erik Rush i italienska A2 i helgen. 20 poäng och 4 returer i vinsten mot Ferrara (där Oluoma Nnamaka spelade många år). Rushs lag Unieuro Forli gick upp på andra plats. Erik Rush snittar 11,5 ppg och 4,7 rpg.
 
Ludde Håkanson 
Härlig seger för Ludde och hans Stelmet i den polska ligan. Topplaget Anwil krossades med 101-77! Ludde startade och gjorde 10 poäng i matchen. Stelmet är nu 4-2 i den polska ligan och tuffar på. 
 
 
Ludde Håkanson spände musklerna mot topplaget Anwil i polska ligan.
-------------------------------------------------------------------------
 
Jonas Jerebko
Khimki åkte på en lite överraskande förlust borta mot Röda Stjärnan i Euroleague (78-90). Serberna hade bara vunnit en av fyra matcher innan detta men krossade Khimki som lyckades snygga till siffrorna i sista perioden. Jonas hade en bra match med 9 poäng och 3 returer på över 20 minuters spel. I VTB-ligan vann Khimki över UNICS Kazan men coach Kurtinaitis valde att vila Jerebko i den matchen.
 
Jeffery Taylor
Jeffery startade för Real Madrid i bortavinsten mot ALBA Berlin, hann gjorde 6 poäng och tog 2 returer. Han satte 1/1 trepoängare och sätter faktiskt 47% av sina trepoängare i Euroleague, vilket gör honom till en av de mest träffsäkra skyttarna i hela ligan. Slå upp "Three and D" i ordboken och ni hittar en bild på Jeffery Taylor.
 
 
Viktor Gaddefors 
Tung förlust för Antibes Sharks borta mot femteplacerade Blois i franska Pro B. Blois var visserligen favoriter men knapp förluster (72-75) svider alltid. Viktor Gaddefors gjorde en kanoninsats från bänken med 10 poäng, 5 returer och 3 assists på 29 minuters spel. Antibes, som inför denna säsongen åkte ner i Pro B, har haft en tuff säsongsinledning och ligger på 14:e plats av 18.
 
Marcus Eriksson 
Marcus har fortfarande känningar av sin skada och har inte spelat. Det är dock försiktighetsåtgärder som ligger bakom och inget allvarligt. Den isländske point guarden Martin Hermansson (född 94) gör succé i ALBA Berlin vilket är roligt ur ett nordiskt perspektiv. Efter spel i Frankrike tog han inför denna säsong klivet till Euroleague och gör det riktigt bra. Mot Real Madrid blev det 13 poäng och 2 assist.
 
Billy Magarity 
Manresa har äntligen kommit igång! Point guard Frankie Ferrari (man måste älska det namnet) är tillbaka efter skada och sätter rejäl fart. Billy Magarity spelade mycket i vinsten mot RETAbet Bilbao. Han gjorde 13 poäng och satte 3 trepoängare. Vinsten innebär att Manresa lämnar sistaplatsen i ACB. I FIBA Champions League spelade Manresa mot Strasbourg och hade ingen chans. Förlust med 81-63 men Magarity imponerade med 12 poäng och 6 returer.
 
Chris Czerapowicz och Nick Spires 
Tung förlust för Obradoiro borta mot Joventut Badalona men positiv speltid för svenskarna. Chris Czerapowicz spelade 27 minuter och gjorde 12 poäng samt tog 4 returer. Nick Spires, som inte fått spela på ett tag, fick 7 minuter och gjorde 3 poäng. 
 
Simon Birgander rehabiliterar sig fortfarande efter en operation och spelade inte för Joventut Badalona.
 
Tobias Borg 
Fortsatt tungt för nykomlingen Real Betis i ACB. Denna vecka blev det förlust mot Unicaja Malaga med 79-71. Tobias Borg fick 17 minuter från bänken och gjorde 5 poäng. Det blir inte lättare nästa vecka när Tobias&Co ställs mot FC Barcelona, men självklart en härlig nivå för Tobias att spela på vecka ut och vecka in.
 
Pierre Hampton
Idag gör Pierre Hampton premiär på denna lista. Hampton som de senaste åren har varit en av den engelska ligan absolut bästa spelare har i år flyttat till Lettland och Jurmala. En klart bättre nivå på ligan gör det självklart superintressant.
 
I Jurmala har han sällskap av lagkamraten från Norrköping Dolphins Edgars Jeromanovs som spelar PG för klubben. Hampton startar som power forward och snittar 10 poäng per match i den lettiska ligan efter sex omgångar. Senast blev det förlust mot Ventspils men Pierre hade 12 poäng och 6 returer.
 
Pierre Hampton har flyttat från Leicester Riders till Jurmala i Lettland.
 
 
Alexander Lindqvist
"Alex" startade för Palma mot topplaget Gipuzkoa i spanska andradivisionen LEB Oro. (flitiga läsare av utlandskollen vet att Ellen Nyström spelar för Gipuzkoas damlag). Palma lyckades vinna och är med i matchen om avancemang till ACB nästa år även om det såklart är långt tills dess. Lindqvist gjorde 12 poäng i matchen och en mängd skottfinter.
 
Johan Löfberg
Även Johan Löfberg spelar för Palma och normalt sett är han en av lagets giftigaste poänggörare. Mot Gipuzkoa var krutet lite blött, det blev bara 3 poäng men han bidrog till att hålla motståndarna på 65 poäng. 
 
 

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago