Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Superstriker är tillbaka!
Utlandskollen: Superstriker är tillbaka!
3 december 2019

Utlandskollen: Superstriker är tillbaka!

Marcus Eriksson är tillbaka och skickade i 24 poäng mot Telekom Baskets Bonn. Ludde Håkanson spelar sin livs basket i Polen och Jerebko levererar för storlaget Khimki. Dessutom två svenska matchvinnare i spanska ACB, läs veckans utlandskoll.
 
 
Jonas Jerebko, Khimki Moskva (RYS)
Khimki ångar på i VTB-ligan och vann enkelt mot Nizhny Novgorod, som sannerligen inte är något bacongäng. Jonas fick mest speltid av alla i Khimki och gjorde 12 poäng och tog 4 returer. I Euroleague tog det dock stopp mot Fenerbahce som verkar ha hittat vinnarspåret igen. Den levande coachlegenden Zelkjko Obradovic har varit hårt kritiserad efter förlusterna och en tirad av svordomar riktade mot sina spelare under en time out. Jerebko gjorde 10 poäng och tog 3 returer i förlusten mot Fenerbahce.
 
Ludde Håkanson, Zielona Gora (POL)
Coach Zan Tabak har fått ordning på Stelmet Zielona Gora, de ligger på tredje plats i polska ligan och vann senast stort mot gamla storlaget Asseco Arka från Gdynia. Ludde Håkanson har startat alla matcher som point guard i den polska ligan hittills och den senaste matchen var inget undantag. 11 poäng och 6 assist spottade Ludde ur sig och han skjuter imponerande 54% från trepoängsland. Vill du läsa mer om Ludde finns en färsk intervju med honom här.
 
Marcus Eriksson, Alba Berlin (TYS)
Äntligen tillbaka från skada! Marcus har haft problem med höftböjaren men har nu kommit igång igen. 24 poäng i den tighta vinsten mot Telekom Baskets Bonn skvallrar om att bössan inte rostat under frånvaron. I Euroleague blev det också vinst, hela 31 minuter för Marcus mot det litausiska storlaget Zalgiris Kaunas, ni vet de som snittar lite äver 15000 åskådare per hemmamatch och coachas av Saras Jasikevicius. "Superstriker" sänkte 10 poäng vilket är mycket då matchen slutade 69-62.
 
-----------------------------------------------------------------
 
William Magarity, Manresa (SPA)
Will Magarity blev stor matchvinnare när Manresa slog Murcia med 93-92! Trepoängaren på slutsignalen gjorde att Manresa plockade välbehövliga poäng i kampen om att hålla sig kvar i ACB. Magarity snittar strax över 7 poäng per match i ACB på stabila 21 minuter per match. 
 

 
Jeffery Taylor, Real Madrid (SPA)
Real Madrid åkte på en klar förlust i ACB mot Zaragoza. De kunde inte stå emot Zaragozas insidespel och ett roligt nordiskt inslag var den isländske centern Tryggvi Hlinason (född 1997) som gjorde 12 poäng. Jeffery Taylor spelade 24 minuter för "marängerna" och gjorde 3 poäng och tog 3 returer. I Euroleague två dagar tidigare blev det dock vinst mot Zenit St Petersburg, Jeffery spelade dock bara knappa 4 minuter i den matchen.
 
 
Viktor Gaddefors, Antibes (FRA2)
Fortsatt tungt för Antibes Sharks i franska Pro B. Förlust borta mot Quimper placerar laget på en fjortonde plats i tabellen, inte långt från nedflyttning. Viktor spelade 22 minuter senast och lämnade planen med 6 poäng och 7 returer. 
 
 
Chris Czerapowicz och Nick Spires, Obradoiro (SPA)
Obradoiro spelade mot Valencia senast som hade exakt samma record (4-6). Tyvärr blev det förlust för Czerapowicz och Spires gäng. Chris, som har fått en delvis ny roll i år, spelade 21 minuter. Han är inte go-to-guy offensivt men behöver istället spela försvar på guards i motståndarlaget.
 
En utmaning han tycker om. En intervju med Chris kommer snart att publiceras på www.basketlandslagen.se. Men även om han inte får skjuta lika ofta som vanligt kan han fortfarande avgöra matcher. Nick Spires har efter väldigt lite speltid kommit igång lite, senast blev det 6 minuter mot Valencia och vi hoppas på att trenden fortsätter uppåt!
 

 
 
Simon Birgander, Joventut Badalona (SPA) rehabiliterar sig fortfarande efter en operation och spelade inte för Joventut Badalona. 
 
Tobias Borg, Real Betis (SPA)
Vinst för Real Betis mot Estudiantes och äntligen lite glada miner i Sevilla! Tobias Borg gjorde 9 poäng på 16 minuter och var i allra högsta grad delaktig. Tobias snittar 7 poäng per match i ACB och skjuter nästan 50% bakom trepoängslinjen. 
 
 
Elijah Clarance, Den Bosch (HOL)
Den Bosch slog Groningen och klamrar sig därmed fast i toppen i den holländska ligan. Elijah Clarance är ju utlånad från Fraport Skyliners dit. Senast blev det dock bara 4 minuters speltid, normalt sett ligger Elijah dock på mellan 15 och 20 minuter per match.
 
 
Erik Rush, Unieuro Flori (ITA2)
Fortsatt succé för Erik Rush i Unieuro Flori, laget spelar i italienska serie A2 med ambitionen att ta sig upp. Just nu ser det bra ut, en tredjeplats bakom Ravenna och Mantova. Erik gjorde 15 poäng och tog 6 returer i den senaste vinsten på hela 36 minuter. Han är helt klart i matchform.
 
Alexander Lindqvist och Johan Löfberg, Palma (SPA2)
Svenskarna som spelar i samma lag får leva med att rapporteras om tillsammans. Spanska B the Travel Brand Mallorca (eller Palma som vi föredrar att kalla dem) satsar hårt på att gå upp i ACB. Men grabbarna har fått grus i maskineriet.
 
Efter åtta raka vinster har de nu förlorat två raka. Fortfarande på fjärde plats i tabellen men det gäller att tappa för mycket på tabellettan. I Spanien går tabellsegraren i LEB Oro (2:a divisionen) upp direkt till ACB. Lag 2-9 spelar ett klassiskt slutspel där vinnaren också får en plats i ACB. 
 
Johan Löfberg startade senast i förlusten mot Melilla och loggade 15 poäng och 6 returer. Alexander Lindqvist spelade 15 minuter och gjorde 5 poäng. 
 
 
Olle Lundqvist, Real Canoe (SPA2)
Det är dags. 20-åriga Olle Lundqvist gör nu debut i Utlandskollen och det är minst sagt förtjänat. Supertalangen från Östersund har haft skadeproblem men nu verkar han äntligen få möjlighet att lira utan att gå sönder. Han har gjort succé i Real Canoe, ett lag från Madrid. I den senaste förlusten mot Breogan stod Olle för 17 poäng varav 10 från straffkastlinjen. Normalt sett snittar Olle knappt 7 poäng per match.

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago