Hoppa till innehållet
Herrar U16 obesegrade i BSBC
Herrar U16 obesegrade i BSBC
6 januari 2020

Herrar U16 obesegrade i BSBC

Ungdomslandslagen (U16 och U18) inledde traditionsenligt 2020 med Baltic Sea Basketball Cup, fyralagsturneringen med matcher mot Estland, Finland och Lettland. Såhär gick det för alla lagen!

Herrar U16
I den första matchen mot värdnationen Estland inledde hemmalaget bäst, men en start tredjeperiod av Sverige (28-12) gjorde att HU16 gick om och höll ledningen matchen ut.
Mot Lettland tog Sverige ledningen direkt och ledde som mest med 10 poäng i första halvlek. Letterna kom dock tillbaka i tredje perioden och tog ledningen, innan svenskarna tog tillbaka taktpinnen och tog ytterligare en seger.

Söndagens finnkamp skulle avgöra vilket lag som kan titulera sig vinnare av BSBC 2020. I halvtid ledde Sverige med 14 poäng (39-25) och efter en poängrik tredjeperiod gick ledningen upp till 18, och i fjärde kunde man hålla undan Finland. 3 segrar i rad, och turneringsvinst för Herrar U16.

Tunde Vahlberg Fasasi blev utnämnd till Sveriges och turneringens MVP.

Estland - Sverige 68-85
Sverige - Lettland 75-68
Finland - Sverige 73-81


Damer U16
Även för Damer U16 blev det vinst mot Estland i premiärmatchen. Esterna vann första perioden, men efter det tog Sverige över. I andra halvlek höll man hemmalaget på endast 12 poäng.
Mot Lettland var det istället letterna som drog ifrån i andra perioden, och DU16 fick jaga resten av matchen, men det blev förlust med 21 poäng, 62-83.

Mot Finland gjorde finländskorna matchens första poäng, men sen var det Sverige hela vägen - ledning som mest med 18 poäng. Två vinster, en förlust och en andraplats i turneringen.

Wilma Sörensen utsågs till Sveriges bästa spelare under helgens turnering.

Estland - Sverige 39-70
Sverige - Lettland 62-83
Finland - Sverige 61-75


Herrar U18
För U18-landslagen var det en desto tuffare helg. Herrar U18 fick en tuff start med endast fem poäng i första perioden mot Estland, och fick kämpa i motvind resten av matchen - förlust med 29.
I den andra matchen, mot Lettland, tog Sverige snabbt en 8-poängsledningen, men sedan tog Lettland över matchen. HU18 höll jämna steg tills det rann i väg i den fjärde perioden.

I helgens avslutande match mot Finland hamnade man direkt i ett 15-poängsunderläge efter tio minuter, och det blev aldrig bättre. Finland låg aldrig under, och Sverige förlorar med 24 poäng.

Tom Sanne utsågs till Sveriges bästa spelare under helgens turnering.

Estland - Sverige 74-45
Sverige - Lettland 60-79
Finland - Sverige 71-47


Damer U18
Även för Damer U18 blev det tre förluster under helgen, men det vart jämnare i de två första matcherna. Mot Estland hade man ledningen under större delen av första halvlek, men i andra halvlek tog hemmalaget över - och segern.
Mot Lettland ledde DU18 med 10 poäng i början av fjärde perioden, men sen kom ett stort ras - och Lettland gick om och vann.

Helgens tuffaste uppgift blev mot Finland. Sverige höll jämna steg i första perioden, sedan tog finländskorna över och gör över 20 poäng i varje period. Förlust med 27 poäng för Damer U18.

Malva Lorensson utsågs till Sveriges bästa spelare under helgens turnering.

Estland - Sverige 71-61
Sverige - Lettland 62-69
Finland - Sverige 93-66

 

Se alla matcher i efterhand >>>
Bilder från Baltic Sea Basketball Cup 2020 >>>
Baltic Sea Basketballs hemsida (statistik, resultat) >>>

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago