Hoppa till innehållet
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 februari 2020

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen efter OS-kvalet och går nu in i den sista tredjedelen av säsongen. Det börjar närma sig slutspurten i grundserien där matcherna blir allt viktigare. Här är veckans utlandskoll.

Foto: Villeneuve d-Ascq

 

GUARDS

Profile image of Frida ELDEBRINK    FRIDA ELDEBRINK 

Botas (TUR)
14 poäng och 6 returer för Frida när hennes Botas förlorade mot Izmir. Och det är en otrolig bottenstrid i den turkiska ligan just nu. Botas har klättrat lite men är fortfarande på nedflyttningsplats. Hatay, där Regan Magarity inledde säsongen, har stora problem och har nu signat både Monique Billings och Amanda Zahui enligt Eurobasket.com. Amandas signatur är dock inte bekräftad. Just över dem finns Euroleaguelaget Cucurova som bara koncentrerar sig på att undvika nedflyttning. 
 
Image result for frida eldebrink botas
 

Profile image of Elin ELDEBRINK   ELIN ELDEBRINK

Bourges (FRA)     Euroleague

Klar vinst mot Landes för Elin och henns gäng i Bourges. På andra sidan stod stålkvinnan Celine Dumerc, hon fyller 38 år men stod för 15 poäng ändå. Elin hade 12 poäng, 4 returer och 5 assists.

 
I Euroleague stötte Bourges på Ekaterinburg som har i princip ett WNBA All Star Team. Ingen chans för fransyskorna där, förlust 51-87. Ikväll är det match mot mer överkomliga Nadezhda Orenburg, också från Ryssland.
 
 

Image result for matilda claesson fiba herner   MATILDA CLAESSON

Herner (TYS)
 
Matilda Claessons Herner vann med 67-65 och de ligger nu på tredje plats i Bundesliga. Matilda fick 8 minuter och hann med att stänka i en trea.
 
 

Profile image of Ellen NYSTROM   ELLEN NYSTRÖM

Snitt Gipuzkoa (SPA)
 
Ellens lag har kämpat sig upp över nedflyttningsstrecket och ser ut att må helt OK just nu. Vinst mot 14-placerade Bembibre senast och Ellen stoppade i 8 poäng.
 

 CRYSTEL BITTAR

22-åriga Crystel har inte gjort några A-landskamper men har presterat fint i Belgien denna vecka. Hon spelar för Verviers och gjorde 21 poäng i förlusten mot Liège.

 

FORWARDS

Profile image of Binta DRAMMEH   BINTA DRAMMEH

 
TTT Riga (LAT)   Euroleague
 
 16 poäng och 8 returer i Euroleague för Binta i förlusten mot Nadezdha Orenburg (55-65). TTT Riga kommer inte att gå till slutspel, det står redan klart eftersom man bara vunnit tre matcher denna säsong. I den lettiska ligan är laget klara för semifinal.
  

Profile image of Regan MAGARITY   REGAN MAGARITY

Villeneuve d'Ascq (FRA)
 
Svenskmöte i den franska ligan när Villeneuve d'Ascq tog emot Tabes med Lollo Halvarsson. Det blev hemmalaget med Regan Magarity som gick segrande ut den striden och Regan hade 3 poäng och 6 returer på 21 minuters spel.
 

Profile image of Farhiya ABDI   FARHIYA ABDI

Snitt Botas (TUR)
 
Farhiya spelar ju tillsammans med Frida Eldebrink och det blev alltså förlust för Botas mot Izmir. Farhiya var dock bästa poängplockare för Botas med 15.
 

Profile image of Kalis LOYD   KALIS LOYD

Ensino (SPA):
 
Ensino har spelat två matcher sedan sist. Först blev det en vinst där Kalis Loyd stod för hela 20 poäng, sedan en klar förlust mot överlägsna topplaget Avenida med 50-80. Ensino ligger på slutspelsplats (7:a) vilket var lagets mål inför säsongen.
 

   ELIN GUSTAVSSON

Cadi la Seu (SPA) Euro Cup
 
Cadi La Seu tog en bra seger mot Teneriffa och klättrade upp på sjätte plats i tabellen, de har nu tre raka segrar och möter bottenlaget Bembibre i nästa omgång. Elin gjorde 6 poäng på 100%-igt skytte.
 
I Euro Cup åkte laget på en riktig omgång borta mot franska Landes (där Celine Dumerc spelar) vilket var en stor besvikelse. Cadi la Seu därmed utslagna.
 

Profile image of Josefin VESTERBERG    JOSEFIN VESTERBERG

Al-Qazeres (SPA)
Jobbig förlust för Al-Qazeres mot bottenlaget Zamarat...Josefin fick 8 minuter i matchen. Laget är dock inte på nedflyttningsplats längre.
 
 

 VERONIKA MIRKOVIC

 
Verviers (BEL)
Precis som Crystel Bittar spelar Veronika Mirkovic i belgiska Verviers. Hon har inte heller några A-landskamper men spelade 38 minuter mot Liège och kom upp med en riktigt fin double-double, 14 poäng och 13 returer.
 
 

CENTRAR

 

Profile image of Amanda ZAHUI     AMANDA ZAHUI

Shandong (Kina):
 
Rykten säger att Amanda skrivit på för turkiska Hatay men ingenting är bekräftat. Hon har fortfarande ett kontrakt med kinesiska Shandong. På grund av Coronaviruset har den ligan dock inte startat upp ännu och Amanda har varit tydlig med att hon inte önskar återvända så länge nuvarande situation föreligger.
 

Profile image of Louice HALVARSSON   LOUICE HALVARSSON

Tarbes (FRA):
 
 Lollo har fortsatt stort förtroende av Francois Gomez i Tarbes, men laget går tungt. Förlust borta mot Villeneuve d'Ascq senast. 10 poäng och 6 returer för Lollo i matchen. Endast det sista laget åker ut och där parkerar Nantes för tillfället, två matcher efter Tarbes.
 
 

Profile image of Danielle HAMILTON-CARTER   DANIELLE HAMILTON-    CARTER

Pietanske (SLOVAK):
12 poäng och 6 returer för Danielle i senaste matchen och ni som följer utlandskollen vet att det står mellan Ruzomberok och Pietanske, alla andra lag är utfyllnad.
 

  PAULINA HERSLER

Celje (SLOVEN)
Celje fortsätter att krossa i den inhemska ligan och i adriatiska ligan vann man mot Partizan 1953. Paulina gjorde 12 poäng och tog 3 returer i vinsten, i den slovenska ligan stod hon över.
 
 

 


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago