Hoppa till innehållet
Lär känna Regan Magarity
Lär känna Regan Magarity
26 april 2019

Lär känna Regan Magarity

Hon är namnet på allas läppar. Svenskan som blev draftad till WNBA. Men vad vet du om henne? Vi fick ett samtal med Regan Magarity som kanske gått under radarn men är otroligt populär i Basketsverige.

I diskussionerna inför draften var det först lite prat om Klara Lundquist från olika journalisters håll. När de fick reda på att hon ännu var för ung föreslog jag Regan Magarity, och sade att det snackas om henne där borta, hon har dykt upp på några mock drafts. Reaktionen var väl ”ok, tack för info”. När Regan senare blev draftad var SVT först på bollen och ställde en massa frågor. Och nu med uttagningen i EM-truppen är det allt fler som vill veta mer. Det är med andra ord dags att presentera Regan Magarity för fler än den innersta basketkretsen.

 

Hej Regan, vi går rakt på sak , hur känns det att bli draftad?

Helt otroligt, jag är faktiskt fortfarande i chock. Jag har ju alltid haft som mål att….eller alla som spelar basket har väl som mål att gå till WNBA eller NBA så att bli draftad och ta ett steg på vägen dit är helt fantastiskt.

 

Du kände inte på dig att det skulle hända, hade du någon kontakt med några av lagen?

Min agent hade ju kontakt med många klubbar och jag hade pratat med Connecticut men det behövde ju inte betyda att jag skulle draftad, nej jag visste ingenting så jag var lite i chock.

 

Var du på draften?

Nej, jag satt hemma med kompisar och följde den på TV:n så när de ropade upp mitt namn skrek vi bara rätt ut, hahaha.

 

Nu är du ju draftad men du gick i tredje rundan vilket inte betyder att du är garanterad kontrakt, vad händer nu?

Connecticut Sun har kallat till träningsläger i början av maj så vi är 15 spelare som ska dit, sedan ska 12 bli uttagna till säsongen så nu börjar allvaret. Jag tränar varje dag, springer, gymmar, skjuter och kommer så redo jag kan för lägret.

OM du får en plats så är det debut mot Washington Mystics med Elena Delle Donne i laget, hur skulle det kännas?

Just Elena Delle Donne har jag ju sett upp till länge, speciellt hur hon spelar, så det vore hur stort som helst.

 

Har du många förebilder?

Alltså Delle Donne är väl den största för mig tillsammans med Maya Moore, de är verkligen spelare alla borde titta på.

 

Amanda Zahui?

Ja, haha. Nu har vi ju olika spelstil men Amanda var en av de första som hörde av sig när jag blivit draftad och typ en av dem som är allra gladast. Det betyder mycket att hon hör av sig och vi har pratat. Hon har ju gått igenom allt med college, draft och WNBA så det känns jättebra att hon engagerar sig. Hon hade ju superviktiga matcher själv i Euroleague Final Four att förbereda sig inför så det var stort av henne att ta sig tiden att kontakta mig och säga att hon finns där för mig.

 

I Sverige var det extremt många basketmänniskor som jublade, du är riktigt populär?

Haha, det vet jag inte men det var riktigt många som hörde av sig till mig och det känns bra.

 

Har du fått ge upp mycket för basketen, känns det som om du offrat mycket och att du får betalt nu?

Alltså, basketen har alltid varit i mitt liv. Jag kommer ju från en riktig basketfamilj och inte bara närmaste familjen, typ alla på min pappas sida spelar basket. Men vi är väldigt nära varandra i familjen och det har alltid känts naturligt. Sedan kanske det har varit fester jag inte gått på och sånt men jag det här är vad jag alltid har velat göra, så det känns inte som om jag har offrat så mycket.

 

Du växte upp i Norrköping men vann SM-guld med Södertälje?

Ja, jag växte upp i Norrköping men flyttade till Södertälje tidigt. Min pappa jobbade för SBBK så det var inga problem. Jag gick på Igelstavikens gymnasium och spelade med SBBK. Sedan började skadeproblemen och det var ofta tungt.

 

Ja, från utsidan kan man ju tro att allt har kommit lätt för dig. Men som jag förstår det har det funnits svåra stunder också?

Ja, det handlar ju om min skada i högra vaden. Jag hade jätteont och det var svårt att veta vad det var. Jag opererades hemma men det blev inte bra. Sedan opererades jag igen i USA och fick sitta ute mitt första år på Virginia Tech. Såklart det är extremt svårt när man älskar basket och är rädd för att man aldrig ska kunna spela igen. Jag lärde mig mentalt att hantera smärta, det låter kanske inte så roligt men jag har blivit starkare av det. Att komma tillbaka från det och nu bli draftad är ändå känslomässigt för mig.

 

Men nu är det bättre, du snittar ju trots allt en double-double i år?

Ja, absolut. Efter den andra operationen och rehabiliteringen i USA har det blivit mycket bättre. Jag känner att jag kan prestera på toppnivå nu. För mig har det alltid varit viktigt att sätta upp mål och sedan jobba stenhårt för att nå dem. Om man kan det så kan man övervinna alla hinder.

 

När du inte presterar, vad gör du då?

Det blir inte så många timmar över när man studerar och spelar basket. Jag försöker verkligen att sova så jag har energi när det räknas. Sedan är det självklart att jag är med kompisar mycket också. Vi spelar väldigt mycket kortspel. Vi är några från herrlaget och damlaget som spelar nästa varje kväll.

 

OK, poker eller?

Nej, mycket Phase 10 och ett annat som heter Paradise.

 

Har du några kompisar sedan tiden i Sverige du har kontakt med?

Ja självklart. Mest kontakt har jag med Ida Andersson, vi pratar jämt. Hon är i USA också nu och spelar. Men också med flera andra såklart.

 

Go-to social media?

Instagram

 

Mat på matchdag?

Just vad jag äter till lunch varierar, jag äter inte alltid samma sak. Men för några år sedan plockade jag upp en pregame rutin. Jag äter ALLTID en banan och en pretzel ungefär en timme innan match. Sedan dricker jag vatten. Vi är sponsrade av Gatorade så det blir lite sportdryck också men just under match föredrar jag vanligt vatten.

 

Vilken TV-serie såg du senast?

The Office - jag har sett alla avsnitt minst två gånger.

 

Vilken bok läste du senast?

Milk and Honey av Rupi Kaur, den kan jag verkligen rekommendera!

 

Till sist om du inte spelat basket, finns det någon annan idrott du skulle ha spelat?

Ja, volleyboll. Det är riktigt stort här så jag försöker se dem spela ofta. Det är en rolig sport.

 

Hur ser du på spel för Sverige i sommarens EM?

Jag har alltid tydliga mål och just nu är allt fokus på att ta en plats i Connecticut Sun. Men jag är absolut intresserad av landslaget, har så många bra minnen därifrån. Vi får se.

 

Då hoppas vi att träningslägret med Connecticut Sun blir en succé, att du får ett kontrakt och ställs mot Elena Delle Donne den 27 maj i WNBA-premiären!

Tack!

 

Vill du veta mer om Regan, lyssna på de nyinspelade intervjun av henne som landslagskollegorna Paulina Hersler och Matilda Claesson gjorde med henne häromdagen:

https://poddtoppen.se/podcast/1445471714/en-boll-en-drom/20-regan-magarity-med-wow-faktor

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago