Hoppa till innehållet
Både SVT och TV3 sänder EuroBasket!
Både SVT och TV3 sänder EuroBasket!
18 juni 2019

Både SVT och TV3 sänder EuroBasket!

Det blir fullt ös under basket-EM när både SVT och TV3 Sport visar damlandslaget. SVT visar Sveriges matcher samt finalen medan TV3 Sport kommer att visa två matcher om dagen. Här kan du läsa mer om sändningarna.

Sedan många år tillbaka har gruppen som nu heter NENT haft rättigheterna till de stora mästerskapen. Vi såg både damernas härliga EM 2013 samt Jerebko och Taylor i Viasat. När det var dags för damerna igen 2015 var det Viasat som sände.

 

Och visst fortsätter kanalen täckningen även i år. Magnus Dahlborn kommer att kommentera två matcher om dagen i gruppspelet, alla åttondelsfinaler, två kvartsfinaler, båda semifinaler och finalen. Vid sin sida har Dahlborn Agnes Nordström under gruppspelet. Agnes var med i Frankrike 2013 och har spelat med många i EM-truppen. 31-åringen har också en lång karriär i SBL och är en av få som har slagit tvillingarna Eldebrink i Scania Cup när hon med sitt Uppsala F88 tog hem guldet.

Magnus Dahlborn är Sveriges mest rutinerade basketkommentator och leder oss i TV3 Sport.

När Viasat sänder från slutspelet så kommer Jonte Karlsson in istället. Karlsson är an av svensk baskets största personligheter genom tiderna och har de senaste åren kommenterat en mängd matcher i SBL. Innan dess var han landslagsspelare, landslagscoach och landslagschef. Bland annat under EM 2013 och EM 2015.

 

 

 

SVT satsar med uppsnack och Marie Lehmann på plats

De som följer svensk basket har inte heller kunnat undgå att se SVT satsning på damlandslaget. Sedan hösten 2015 har SVT sänt alla svenska kvalmatcher, både hemma och borta. Och det fortsätter de med nu. Sveriges två första gruppspelsmather kommer att sändas i SVT1 och den tredje mot Frankrike i SVT24. Rutinerade Peter Jonsson kommer att kommentera matcherna med Elisabeth Egnell vid sin sida. Egnell spelade både EM2013 och EM2015 och har de senaste åren varit en klippa i SVT:s basketsändningar.

Marie Lehmann, basket-EM. Foto: Janne Danielsson, SVT.

Marie Lehmann är på plats i Riga under basket-EM.

Statstelevisionen kompletterar även med ett av svensk tv-sports största namn på plats, nämligen Marie Lehmann. Marie har ett förflutet som basketspelare i Söder Basket men är numera mest känd som ishockeyankare på SVT. På plats kommer hon att göra både livesändningar och olika reportage.

 

Vi kan med andra ord verkligen se fram emot en ordentlig täckning av EuroBasket detta år, vid sidan av TV kommer ju naturligtvis Sveriges Radio och de största tidningarna att vara på plats.

 

 

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago