Hoppa till innehållet
Taylor och Pantzar spanska mästare!
Taylor och Pantzar spanska mästare!
21 juni 2019

Taylor och Pantzar spanska mästare!

Jeffery Taylor och Melwin Pantzar är spanska mästare - det står klart efter att Real Madrid vunnit den fjärde finalmatchen mot Barcelona. Taylor spelade nästan 19 minuter i den sista finalen och stod som vanligt för ett avgörande försvarsarbete.

Foto: Bildbyrån

Det blev vinst på bortaplan i klassiska Palau Blaugrana inför 7301 åskådare. Real Madrid gick på knock direkt när Rudy Fernandez satte tre raka trepoängare och gav Madrid ledningen med 8-19 efter bara sex minuter.

Barcelona vägrade dock ge sig och kämpade sig tillbaka in i matchen och ledde faktiskt en kort stund i den andra perioden. Men den franske point guarden Thomas Heurtel, som varit fantastisk i andra finaler, hade slut på bensin. 

Det går dock inte att komma från att hur mycket fire power Real Madrid än har så är det deras försvar som avgör detta. Jeffery Taylor, som faktiskt blev hela EM:s skyttekung 2013, gör bara två poäng i hela matchen men är så viktig i försvaret för coach Pablo Laso att han spelar 19 minuter, lika mycket som storstjärnan Anthony Randolph och mer än legenden Sergio Llull.

Taylor har precis kritat på en 3-årig förlängning med den spanska mästarklubben och det är väl bara ett eventuellt NBA-kontrakt som kan locka honom från klubben.

19-årige stortalangen Melwin Pantzar från Märsta finns också med i Real Madrids trupp men var inte ombytt i finalen.

Real Madrid tog sitt 35:e spanska mästerskap och är med det överlägsen etta i Spanien. Barcelona ligger på andra plats med 18 nationella guld.

 

 

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago