Hoppa till innehållet
Sverige fyra i EM-kval power ranking
Sverige fyra i EM-kval power ranking
20 november 2019

Sverige fyra i EM-kval power ranking

Sverige seglar upp på fjärde plats i FIBA:s inofficiella power ranking för EM-kvalet, som bedömer i vilken form de olika landslagen är. Vinsterna mot Israel och Montenegro imponerade.

När Sverige inledde EM-kvalet mot Israel och Montenegro var det många som trodde på vinst mot de förstnämnda, men det var mer osäkert i den andra matchen. Sverige tog dock kommandot och ledde med 43-24 i paus. Efter en tuff tredjeperiod höll dock Sverige undan.

Elin Eldebrink har sagt att hon kan gå igenom eld för detta lag och hon bevisade det med en riktigt bra insats mot Montenegro.

Andra som imponerade var våra nordiska grannländer Finland och Danmark. De förlorade visserligen mot Spanien (vem gör inte det?) respektive Italien men visade att de håller på denna nivå.

Imorgon kommer den nya officiella FIBA-världsrankingen som ligger till grund för seedningen i OS-kvalet. Sverige är just nu rankat 14 av 16 deltagande lag och kommer sannolikt hamna i den fjärde seedningsgruppen.

Läs hela rankingen här

Så här skriver FIBA om Sverige:

 

Sweden - It's so far, so good för den nye förbundskaptenen Marco Crespi. De har tagit ett järngrepp om förstaplatsen genom att krossa Israel borta och slå Montenegro komfortabelt hemma. Elin Eldebrink, som nyligen sade att hon kunde gå genom eld för detta lag, har imponerat extra mycket. Svensk Basket och dess fans hyllade också Anna Barthold, som har varit en föredöme och magnifik krigare för sitt land.
Ungdomslandslagstrupperna till BSBC uttagna
Ungdomslandslagstrupperna till BSBC uttagna
3 dec 2019

För de svenska ungdomslandslagen innebär jul och nyår träningsläger och...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago