Hoppa till innehållet
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mars 2020

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket, noterar att Amanda Zahui är tillbaka i Europa och att "Lollo" och "Pau" sätter upp fina siffror!

 

GUARDS

Profile image of Frida ELDEBRINK    FRIDA ELDEBRINK 

Botas (TUR)
Botas ligger i Adana som enligt lokalinvånarna gör Turkiets bästa kebab. Har vi hört en liknande diskussion i Sverige månne?
 
Frida Eldebrink är iallafall en av de bästa spelarna i Turkiet. 17 poäng på 37 minuter när Botas slog Kayseri med 67-61 i en match som var oerhört viktig för Botas chanser att stanna kvar i högstadivisionen.
 
Image result for frida eldebrink botas
 

Profile image of Elin ELDEBRINK   ELIN ELDEBRINK

Bourges (FRA)     Euroleague

Nionde vinsten på de tio senaste matcherna i franska ligan för Elin och hennes Bourges efer vinst mot Charnay. Bourges har ju en fantastisk hemmapublik och arrangemang, något av fransk baskets motsvarighet till Luleå Basket. De är också klara för final i franska cupen som spelas den 25 april i Bercy, Paris som tar 18000 åskådare.

Allt detta i all ära men nu är fokus på Euroleague och dess kvartsfinal.

Fenerbahce är laget som står mellan Elin och en plats i Euroleague Final Four och det blir riktigt tufft. Turkiskorna vann sin Euroleaguegrupp och är favoriter med stjärnor som italienska Cecila Zandalasini och amerikanska Kiah Stokes.

Kvartsfinalerna spelas bäst av 3 och den första matchen äger rum den 11 mars. Matcherna kan ni se på FIBA:s Youtubekanal!
 
 

Image result for matilda claesson fiba herner   MATILDA CLAESSON

Herner (TYS)
 
Fortsatt tungt med speltid för Matilda hos tyska mästarinnorna, 5 minuter senast i vinsten mot Halle. 
 
 

Profile image of Ellen NYSTROM   ELLEN NYSTRÖM

Gipuzkoa (SPA)
 
Gipuzkia slog Promete i den spanska ligan vilket var bra för att fortsatt hålla sig borta från nedflyttningsplats. 11 minuter och 2 poäng blev facit för Ellen, som vant sig vid lite mer speltid än så den senaste tiden.
 

 CRYSTEL BITTAR

Inga matcher sedan sist.

22-åriga Crystel har inte gjort några A-landskamper men har presterat fint i Belgien denna vecka. Hon spelar för Verviers och gjorde 21 poäng i förlusten mot Liège.

 

FORWARDS

Profile image of Binta DRAMMEH   BINTA DRAMMEH

 
TTT Riga (LAT)   Euroleague
 
Grattis till den baltiska mästarinnan Binta! I finalen slog TTT Riga litauiska Aiestes stort. Binta registrerade 7 poäng, 7 returer och assist på 23 minuter, inga konstigheter.
 
Euroleague är över för denna säsong. TTT Riga spelade inte den sista grundseriematchen då den blev inställd pga Coronaviruset.
  

Profile image of Regan MAGARITY   REGAN MAGARITY

Villeneuve d'Ascq (FRA)
 
Förlust mot Carolo Flammes som bara ligger sexa i franksa ligan trots ett riktigt bra lag featuring den belgiska skytten Kim Mestdagh och italienska point guarden Giorgia Sottana (var grym mot Sverige i Borås 2018). Regan spelade 15 minuter och gjorde 3 poäng och 4 returer.
 

Profile image of Farhiya ABDI   FARHIYA ABDI

Snitt Botas (TUR)
 
Farhiya spelar ju tillsammans med Frida Eldebrink och det blev alltsåvinst för Botas mot Kayseri. Blygsammare siffror än vanligt för Farhiya, 3 poäng och 3 assist på 30 minuter.
 

Profile image of Kalis LOYD   KALIS LOYD

Ensino (SPA):
 
Ensino ligger på stabil slutspelsplats men åkte också en riktigt hederlig stortorsk sist mot Gernika. 47-72. Kalis hade väl OK siffror med 6 poäng, 4 returer och 3 assist men glömmer nog helst denna match och ser framåt.
 

   ELIN GUSTAVSSON

Cadi la Seu (SPA) Euro Cup
 
Även Cadi La Seu kan vara besvikna med den senaste insatsen. Förlust mot bottengänget Bebimbre smakar inte gott. Ellin gjorde sex poäng och rev ned några returer.
 

Profile image of Josefin VESTERBERG    JOSEFIN VESTERBERG

Al-Qazeres (SPA)
Även Josefin förlorade i Spanien men mer hedersamt. Motståndarna Girona ska Al-Qazeres inte ha en chans mot normalt sett men bara förlust med 6 poäng (55-61). Vesterberg stod för en bra defensiv insats på sina 15 minuter och tog 3 returer.
 
 

 VERONIKA MIRKOVIC

 
Verviers (BEL)
Spelade inte sedan sist.
 
Precis som Crystel Bittar spelar Veronika Mirkovic i belgiska Verviers. Hon har inte heller några A-landskamper men spelade 38 minuter mot Liège och kom upp med en riktigt fin double-double, 14 poäng och 13 returer.
 
 

CENTRAR

 

Profile image of Amanda ZAHUI     AMANDA ZAHUI

Hatay (Turkiet):
 
Det finns ju lite kvar att önska vad gäller kommunikationen av dambasket i Europa, så mycket kan man fastställa när man jobbar med detta. Men Amanda Zahui har alltså skrivit på för turkiska Hatay som nu satsar för att hänga kvar i turkiska högstadivisionen. Första matchen för Amanda i ligan blir den 14 mars mot Elazig.
 

Profile image of Louice HALVARSSON   LOUICE HALVARSSON

Tarbes (FRA):
 
20 poäng och 7 returer, kanonsiffror för Lollo senast. Tyvärr inget kanonresultat då det blev förlust mot bottenlaget Nantes som därmed knappar in på Tarbes. Nu måste Tarbes se upp för de är bara en match före Nantes och sistaplatsen!
 
 

Profile image of Danielle HAMILTON-CARTER   DANIELLE HAMILTON-    CARTER

Pietanske (SLOVAK):
Grattis till avancemang i European Womens Basketball league! Det är en regional liga i östra Europa där Pietanske deltar och de ställs nu mot Dynamo Novosibirsk i semifinalen. Danielle bidrog med 13 poäng i kvartsfinalen!
 
 

  PAULINA HERSLER

Celje (SLOVEN)
Celje fortsätter att krossa i den inhemska ligan slog Grosbasket med 88-48. Paulina stabil som vanligt med 20 poäng på 21 minuter.
 
Ovanlig förlust belv det dock i adriatiska ligan. Paulina spelade 38 minuter, gjorde 16 poäng och tog 12 returer, ho har helt klart en högre liga i kroppen.
 

 

 


Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 sep 2020

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete....

Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
10 aug 2020

Nu är det klart vilka som blir head coacher för U15-landslagen 2021. Jörgen...

Veckans Matcher: Ungdoms-EM
Veckans Matcher: Ungdoms-EM
7 jul 2020

Den här veckan bjuder vi på tre "Klassiska Matcher" från Ungdoms-EM, och det...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago